HFSS integracija line dvome

P

ptshao

Guest
[Size = 6] [/size] Pozdravljeni, prijatelji: Srečno novo leto! Imam nekaj zmešnjav o vključevanju line nalogo v valu vrata. Oglejte si priloženo datoteko. Na sliki 1, bi želel dobiti pristanišča impedance zavitega dipola antena, ki vodi do izbire val pristanišča, ki lahko olajšajo reševanje lastnost impedance. Moj cilj je, da bi rešila pristanišča impedance na 2.45GHz, tako da sem poskušal rešiti vrata samo setup. Ko sem povezan two vmesnih vrednosti od obeh vej kot končne točke za integracije linije, pristanišča impedance veliko spreminjala, recimo, od okoli 187 ohm na približno 208 ohm, v primerjavi z zadevo, ne da bi assignating integracijo line. Problemi so 1, moram dodeliti integracijo linijo za val vrata? 2, Kaj integracija line so pravilna v tem primeru? Na sliki 2, nimam zaupanja settingup od vzbujanja naloge. Jaz merjena impedance tega koplanarne trakastim (CPS), ki je približno 24 ohm (ne glede od TDR ali VNA meritev), sedaj pa od tega simulacije je razvidno, približno 85,5 ohm. Torej, No.1, kaj je narobe s tem? 2, je nastavitev pravilna? Hvala za vaš čas!

Na vaši tiskani anteno, bi moral spremeniti nekaj stvari. Najprej, za ogled potrebujete več prostora med koncem anteno in vse vrste sevanja ali PML meje. Drugič, jaz bi zelo priporočam PML nad sevanja, vendar je to vaš klic. Tretjič, bi dodal, da debelina kovine, in nato pripravi integracijo črto le med oba robova metal debeline (ne od centra do centra, kot ste sedaj). Mogoče je bil že debel, nisem zoom v zelo daleč. Za tvoj drugi problem, še enkrat, pripravi integracija mejo med tema kovin, ki niso iz centra do centra. To bi moralo pomagati ven zelo malo. Good Luck! [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 19 minutah: [/color] [/size] Pravkar sem sim'd vaš drugi strukturi, in izgleda, da je ~ 85 ohmov. Ali ste prepričani, da ste sim'ing enako strukturo, ki jo meri? Zdi se, da bolj iz dveh skupaj linij, ali režo način namesto koplanarne strukture. Toda morda nisem gledaš na to pravilno.

Hi, prijatelji: imam rešilo problemov je navedeno zgoraj. Odgovor za Question1: Poskusi, da bi večji waveport. Ne pozabite, da obstaja manjše tveganje, da bi večji waveport kot, da bi manjši ali ožji waveport, ker lahko manjša vrata uvedejo višje načinov, da. Odgovor za Question2: Za microstriplines, v večini primerov, Zpi je dovolj za simulacijo, kar pomeni, da ni potrebe po integraciji linijo. Ampak, če vas skrbi slotlines ali CPW, z integracijo linije so preference za izračun Zpv.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back