HFSS error # 2

T

trichop

Guest
Vodim velik simulacijo mrežnega v HFSS, zato sem nadgraditi svoj PC, od 1Gbyte RAM, da 3GByte!
Vendar, ko sem prost simulacijo pri frekvencah 2GHz in višje, po 6. ali 7. pass ta napaka se pojavlja:[napaka] Adaptive rešitev, postopek Reševalec: Premalo pomnilnika za subprocess "% 3".Čeprav je prej programm me opozarja, da očesa je prevelika ali frekvenca previsoka (nekaj, kar se zgodi bodisi, če imate 512 MB RAM ali 3GB)
pomnilnika, ki je dodeljena na poseben prelaz je zelo nizka (~ 400MB) in se ne zdi, da bo zmanjkalo spomina.
Whatsmore, v prejšnji uspešen prelazov, dodelitve pomnilnika ne obstaja 1.5GB.

Ima kdo pojma o tis napako?

Imeli smo težave s spominom, kot tudi.
Najprej morate preveriti, koliko pomnilnika mainboard ist sposobna izpeljati.Če se lahko obravnavajo le 2GB to pomeni, da lahko naslov 2GB.Nekateri naslovi se uporabljajo za BIOS, Grafiksadapter, in tako naprej.To je lahko razlog, zakaj ne morete uporabiti več kot 1.5GB.
Check this out na Windows System Properties.

V HFSS-> Orodja-> Možnosti najvišje mejne RAM mogoče določiti.Mi pustite ta polja prazna.

Glej Setup profila.Koliko RAM-a, ki jih Reševalec v zadnjem zaključenem prilagodljivi pass?

Ko se to opozorilo prikaže morate zmanjšati velikost modela.Če želite simulirati širok spekter frekvenc, razmišljati o ustanovitvi več kot en model.Prav tako morate vedno preveriti model za simetrijo.HFSS zagotavlja dobro simetrijo meje.

cd79,
Ni problem z ekstra spomin.Kot si napisal, v okno sistem lastnosti in med škorenj, je jasno, da sistem lahko "videli" vse 3GB RAM-a.
Prav tako ni omejitev, ki jih mi pri dodeljevanju pomnilnika HFSS.
Vendar pa sem opazil na spletni strani Ansoft (v prejšnjih napoveduje), da HFSS 9,2 podpira do 3GB pomnilnika dodelitev!
Ali to pomeni, da HFSS 9 ima nižjo dodelitvijo pomnilnika?
(I uporaba HFSS 9)
Ima kdo idejo o tem?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back