Help!

S

svenchen

Guest
Jaz delam na grafični računalništvo teh dneh.

Dobro kvadratni koreni izvajanje na strojni opremi ni potrebna.

Lahko kdo ponudi nekaj dobro knjigo o tem?

Hvala lepa.

Iščem papir online, z malo sreče do sedaj.
Našel sem ga v preteklosti - to je samo vprašanje časa.

V večini primerov boste želeli a "vzajemni kvadratni koren-" algoritem.Algoritma iterativnem in ste na koncu z x ^ -0,5.
To
je v redu - samo pomnožimo z x, ko ste končali, in ste ^ x 0,5.

Ta obrazec se uporablja (za moje znanje) v večini DSPs in FPGAs, saj omogoča najmanj uporabo razlik.Doda po 16 minut:Še vedno iskali, vendar rabim narediti nekaj stvari - ne verjamem, to je to, kar sem našel v preteklosti, vendar pa
bomo dobili boste začeli:

http://www.pldesignline.com/howto/180203299

(Bom videti nekaj več kasneje)Dodano po 6 minutah:Tudi - Ali iščete premično vejico izvedbe?Ali morda celo z ekstra frakcijsko bitov?

Vups
Bil sem tak bedak.
Pomnožimo z x, ko ste končali, in ste ^ x 0,5.
Kar nekaj člankov o vzajemnih kvadratni koren-ali reči inverznim kvadratni koren mogoče najti na spletu.

Toda, morda je naivno vprašanje,
moramo ekstra množijo, ki bi lahko stroškovno bolj?

Vrednost bo Normalizirani za 1.x0x1x2 ...... xm.

Še enkrat, hvala.

Nope - vas ni bedak.
Te vrste algoritmi ponavadi izmislil ljudje z imeni kot Newton so v nasprotju z "Charlie je Baker" na ulici.

Ne skrbite za dodatne škaje množijo - sodobne strojne opreme, kar pomeni tudi z pomnoži danes.

Absolutna najboljši algoritem, ki sem ga kdaj uporabili (brez videl kaj je šlo v notranjosti črne škatle) je bilo storjeno s TI za njihovo TMS320C4x DSP vrstici.

Je vključen v "približni vzajemni kvadratni koren", da sem te 8-bitov bližje storjeno na ponovitev - štiri ponavljanje, in ste dobri za 32-bitne številke.Dodano po 10 minutah:Več vprašanj o mojem delu ...Ker boste uporabljali to za grafike, je bolj vprašanje, ki si le vedel, kdaj jog pik, medtem ko postane kaj?
(to bi bilo podobno, koliko je vrednost za kvadratni koren spremembe v primerjavi z vrednostjo samega)

Če je tako, da je serija knjig (Graphics Gems), da boste želeli imeti dostop do in se učiti iz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back