help...encoder / dekoder

F

fhl

Guest
hi, vsi! dobro ... sem razmišljal o sistemu za projekt. v bistvu je ideja gre takole: za posredovanje dela, in ga sestavljajo modul RF Tx, encoder in dip stikalo. dip stikalo bo postavila oddajnik naslov, obred? ta naslov se je, da se ujema z naslovom dekoder vezje na Rx. na Rx, bo prejela podatke / signal iz Tx. Če nobena napaka ali neizravnane naslov, bo podatke / signal, ki ga lahko dekodirajo dekoder. podatki bodo filtrirani (kaj bi lahko vrste hrupa filter dejansko uporabljajo?) in stabilizirala. Nato bodo podatki / signal, ki se uporabljajo kot i / p (na mikrokrmilniška), da sproži nekatere kontrolne enote. Ker je moje znanje omejeno na to, vprašanja so: a) je dajalnik / dekoder je za varnost samo ... v obdobju od prejema le pravilno signala in za preprečevanje vmešavanja unwanting signala za zgoraj navedene situacije? b) kako bout dip stikalo? Jaz sem vrste zameglitve bout it.how deluje dejansko ... z dajalnikom / decoder..in mandat določitvi nekaterih naslov za signal (RF). TQ

Ni jasno, kakšne vrste encoder / decoder ste govoriš. Ali razmišljate o tem na daljavo za avto zaklepanje vrat (lahko uporabite DIP stikal za nastavitev zaklepanje kodo)?

dobro ... hehe ...... jaz tudi ne tako prepričan ....:| [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 8 minut: [/color] [/size] ok ... potem, nekdo razloži mi, kaj je pravzaprav namen encoder / decoder v prenos RF? in kaj je pravzaprav vloga za dip stikalo? Mogoče ... u se lahko nanašajo na moje zgoraj problem. TQ .... res potrebujejo pomoč:)

dobro, samo da bi dodali ... od tega, kar vem .... funkcijo encoder in dekoder sta za preprečevanje zaiti signal isti frekvenci. tako da, bo Rx prejel samo signal, ne drugih signal isti frekvenci. obred? tako da .... kaj je funkcija dip stikalo v tej zadevi?

fhl:
od tega, kar vem .... funkcijo encoder in dekoder sta za preprečevanje zaiti signal isti frekvenci. tako da, bo Rx prejel samo signal, ne drugih signal isti frekvenci. obred?
pravico
tako da .... kaj je funkcija dip stikalo v tej zadevi?
dip stikalo se uporablja za ustvarjanje kodo za svoj signal, ki bi morala biti enaka na obeh encoder in dekoder strani Če koda je drugačen sprejemnik navada recieve / dekodiranje signala preverjanje te povezave za encoder / decoder ICs in njihovih aplikacij (nisem prepričan, če so za prenos RF http://www.holtek.com/pdf / consumer/2_12ev110.pdf

Samo, da pojasni. Ne, ne moreš encode RF modulacije je kodirana. Sprejemnik prejme vsak RF signal isti frekvenci, ampak le pravico kodirana modulacija signala bodo lahko dosegli sprejemnikov izhod. Purpouse DIP swiches je enostavnost koda nastavitev. Sprejemnik je DIP stikali preveč, saj morajo zhe sprejemnik koda enaka kot koda oddajnik. To je, kako je to storjeno na enostaven daljinski controlle RF, ki je običajno deluje na 433MHz, kar je odvisno od države predpisov. Reči še enkrat RF ne more biti kodiran samo modulacije signala lahko.

hvala:) Ja lahko ... samo moduliran signal je kodiran. kot signal, ki jih prejme Rx bo ... se dekodirajo z dekoder. Jaz bi bil vesel, če to še ni vse u guys želim, da mi poveš ... bout dip stikalo n encoder / decoder.tq

Koder in dekoder par lahko Holtek HT12D in HT640. Oboji potrebujejo DIP stikalo ali skakalcev za določanje ali zaklepanje enostavno spremeniti kodo. Kodeks se lahko preprosto nastavite allso s spajkanjem ustrezne stike.

hvala za mene govoril IC HT12D: D. Ker nisem znana, sem se odločil, da programa z uporabo C in AVR MCU za kodiranje in dekodiranje RF signal. ta naloga je precej zahtevna, sem še vedno dobil havn't zadovoljni rezultat zaradi hrupa lista ht12d mi daje dober namig za pošiljanje 3-krat podatkov, nato na sprejemnik terminal, jih primerjajo s shranjenih ukazov. Kakorkoli že, to ni thourough, še vedno obstaja možnost, ko so vse 3 prejeli bytes so napake, potem je potrebno ponovno poslati podatke: ((nesrečo, uporabnik ne veseli, da pritisnete gumb večkrat, da nastavite ukaz) kdo lahko pomaga, plz!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back