Harmonika izločijo iz kvadratni val

S

shoeb.eee

Guest
Kako lahko odpravili harmonike pri čemer inverter.Prebral sem tehniko v Wikipediji, vendar ne razumem.Tukaj je link

http://en.wikipedia.org/wiki/Inverter_ (električni)

del morajo razumeti, je pod
"z vstavitvijo nič napetost korak med pozitivnimi in negativnimi presekih kvadrata vala, vse od harmonike, ki so deljive s tri lahko odpravi"Prosimo vas, da je razumljiv.Omeniti tudi nekaj učinkovitih metod.

Vaš odgovor v naslednjem stavku

Citat:

Modulating, or regulating the width of a square-wave pulse is often used as a method of regulating or adjusting an inverter's output voltage. When voltage control is not required, a fixed pulse width can be selected to reduce or eliminate selected harmonics
.
Spreminjanje kvadratnih valov, kakor je opisano zgoraj za primer Pulsnoširinska modulacija (PWM).
Prilagoditvami ali regulacijo širine kvadrat-vala impulz se pogosto uporablja kot metoda za urejanje ali prilagajanje je inverter's output voltage. Ko napetost nadzor ne zahteva, s fiksno širino impulza lahko izberejo za zmanjšanje ali odpravo izbrane harmonike.

Harmonsko izločanje tehnike se na splošno uporabljajo za najnižje harmonike zaradi filtriranja je bolj učinkovito kot pri visokih frekvencah, pri nizkih frekvencah.

Boste našli odgovor, če ste si oglejte Fourierjevo vrsto poglavja iz matematičnega priročnika.Omenjeni simetrijske kvadratnih valov "z ničelno napetost korak" je to Fourier series:
Koda:

4h/pi * (cos φ / 1 * greh x cos 3φ / 3 * greh 3x cos 5φ / 5 * greh 5x ...)

Hvala za vaš hiter odgovor

@ E-design: Prosim vas, dajte mi je praktičen primer.Kako lahko odpravili 3., 9.,
15. Harmonički iz kvadratnih wave output?tj, deljive s tri izhodno harmonsko manj.

@ FVM: Prosimo delež povezavo, da si rekel o Fourierova vrsta

Sem se nanašajo na tiskano knjigo.

Omenjeni 67% delovnega cikla simetrično valovno ima zaprošeni lastnosti, odpravljanje 3., 6.,
9. ...harmonike.

si lahko preberete ta dokument, in veš ene metode za zmanjšanje THD.
Ta dokument vam metode za zmanjšanje THD za vsako želeno vrednost.
Če se katero koli vprašanje, nam ga lahko pošljete, me vaše vprašanje.
Srečno.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Tu je prikaz časa in freq pokazati, kaj se zgodi na 66,6%
delovnega cikla.V harmonike odpravijo mogoče videti označene z rdečo.Temeljna je cca 60Hz (58.6Hz) v tem primeru.

Tu lahko vidite, kako ta podatek je pridobljen s pogledom na funkcijo (Sinx) / x za opis ponavljajočih se pulznih vala in analizirate, kjer je nulls bi prišlo.

Ja, podoben rezultat se dobi z Bipolarni (0, 1,0, -1) vala, vendar v tem primeru, prav tako tudi harmonike 2n * F0, so odpravljeni.

Kot pričakovano ploskvi kaže tudi vse harmonike odstranjeni zaradi Dvotaktni ukrepa.Prvi pomemben harmonsko komponento na 300Hz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back