harmonično ravnovesje simulacija v ADS

D

deeptimongia

Guest
hi vse .. jus želijo vedeti ... kaj harmonsko ravnovesje simulacije kažejo, ... kot pravijo i izvedli harmonsko ravnovesje simulacije 1-tone na ojačevalnik pri nekateri pravijo frekvenco 10GHz (vhodna moč 10dbm) ... sem dobil tisto, kar je bilo približno 7db na 10GHz in db-ve vrednosti pri drugih 5 harmonike ... Kako lahko to razlagajo ..

Hramonic ravnovesje kažejo vezje izhodni zaradi eno ali več ton ton exitation, tako da lahko u analizirati ojačevalniki, mešalniki ojačevalniki moči in tako naprej, ko u injicirajte 10 GHz za amp, nelinearnosti v amp bo ustvarila harmonike, kot tudi, da u lahko ta ukrep, prav tako lahko u pomete vhodne moči, tako da u lahko dtermine 1 dB comp točke khouly

hi khouly .. najprej ... hvala za odgovor .. hočem vprašati ... tisto, kar je 1 db stiskanje točke in kako se določi, da ... (to se sliši neumno osnovno vprašanje u .. ampak sem zelo nov na tem področju .. tako ..) in še nekaj ... če sem že nekaj db-ve vrednosti na druge harmonike (glejte moje prvotno vprašanje) .. zato pa to pomeni, da ckt ne bo v nelinearnost ...

1 dB coompression točka je točka pridobili tudi padec je 1 dB od linearnega valuse, to se je zgodilo zaradi nasičenja ojačevalnika-ve to pomeni, da je moč v te harmonike, vendar so te harmonike ustvari krog je nelinearni ampak kot te harmonike postanejo manj, to pomeni linearno obnašanje vezja je dobro khouly

hi khouly .. hvala za odgovor .. lets Predvidevam ... imam FET model, ki se uporablja za oblikovanje ojačevalca v ADS ... tako da lahko vidim 1 db stiskanja točke z neke vrste parcele v ADS ..

Ja, v harmoic ravnotežje, da moč, da se briše, in parcele izhodna moč prvega harmonskih tako, bi na grafu kažejo u 1 dB stiskanje točke khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back