Gradnja Stroboscope 12V LED Circuit

O

olof102

Guest
Pozdravljeni, Jaz sem razmišlja stavba LED stroboscope vezje s čim več 3V 20mA LED: s to mogoče. Avtor si je to vezje v Multisim in zdi se, da dela v redu. Ali vi vidite kakršne koli težave ali je to vezje pripravljena iti? : D In koliko LED: s i lahko vzporedno povezavo pa ti misliš? Ali je to dobro vezje, ki mislita bo delo ali pa imate kakšne druge namig o tem, kako zgraditi utripajoče LED kroga (atleast 15 LED: s) Hvala vnaprej! In žal za mojo slabo angleščino.
24yagzr.jpg

Spremeni Q1 do moči Darlington tranzistor. Za vsak dve LED, kot ste jih v tem trenutku, dodamo upor (R4?? Težko brati) in bi morali biti sposobni uporabljati več sto nizov LED vzporedno. Brian.

Ali veste, katere koli posebne Darlington tranzistor? In zakaj bi se "moč darlington" tranzistor bolje v to vezje? Žal mi je za moj noobish vprašanja!

Tranzistor tipa je odvisna od višine trenutnih LED bo prevažajo v celoti. Čeprav se je prvotno sporočilo pravi, 20mA tudi sprašuje, kako dodati več lučkami, ki pomeni več tok. Na primer, če sta bili dve verig LED bi tok 40mA, če je bilo 10, da bi bilo 200mA in tako naprej. Uporabljam BD682 v podobnih aplikacij, so ocenjeni na 4A absolutni maksimum, da bi lahko v teoriji se lahko uporabijo za preklop 200 LED verige, vsaka na 20mA. Razlog za uporabo darlington tranzistor je, da je baza trenutno v Q1 izračuna tako, da zbiralec, ki jih trenutno svojo dobiček (hfe) in vrednosti R2 in R3 uporabljajo na shematični bodo omejiti osnove trenutno dovolj, da se omeji število LED, ki se lahko uporabljajo. Darlington tranzistorji imajo veliko višje dobičke tako da bodo stikalo isto LED trenutno ne da bi morali povečati bazo tok. Na primer: BC327, max donos = 250 navadi na 0.1A, max obremenitev 0.1A BD682, max donos = 750 navadi na obremenitev 2A, max obremenitev 4A splošno, dobiček kapljice kot trenutno povečuje. Brian.

Hvala Brian! Na žalost nimam vse BD682, ampak imam nekaj "BD679 K-126 NPN Darlington 80V 4A". Ali menite, da eden od teh bi delovalo?

Uporabljam tudi BD679 v nekaterih modelov, temveč so NPN. Originalno shemo uporablja PNP tranzistor. S preprosto spremembo bi bilo delo v redu: Priključite oddajnik na tla. Povežite zbiralec z LED upor. Odstranite R3 popolnoma. Upoštevajte, da je vklop / izklop LED obrnilo, ampak saj je Flasher, da ne bi smeli narediti veliko razliko. Brian.

Še enkrat hvala! Jaz sem pravzaprav ponovno izgradnjo tale namesto: Ali menite, da to vezje bo delovalo? In ja, bom uporabo BD679, nisem mogel najti v Multisim. Ali je R1, R2 in R7 pravilno dimenzionirana?
vg4px4.jpg

Diagram prikazuje tranzistor v napačno smer navzgor sicer pa izgleda OK. Z tranzistor NPN, oddajnik gre v tla in kolektor na LED. Shranite lahko nekaj komponent z uvedbo 3 LED v seriji in z eno skupno upor za vse 3. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back