GPS sprejemnik ne najdete

A

andy40185

Guest
Hi all, Imam modul GPS, EM411, njegova Tx pin povezati AT89S52 (RxD), medtem ko Rx povezavo TXD. Čakal sem dolgo časa, vendar ne najti svoj položaj, ni podatkov izhod iz AT89S52 (RxD) pin. V EM411 listu, piše pin Rx vlecite je visoka in priključite upor na 3.5v. Poleg tega nisem naredil še. Ali je ni, če ne upoštevate teh ukrepov? S spoštovanjem, Andy

Boste v nekaj sekundah od zagona brati NMEA podatke s podatki za vsak satelit. Ni treba čakati na posnetku. AT89S52 in EM411, so logične ravni združljive? Guess EM411 je 3,3 volt naprava in AT je 5 volt? Preverite, ali ste dobili podatke od EM411, ne glede na dejanske zamahu napetosti. Pull-up upor je lahko dovolj za povezovanje različnih napetosti logičnih ravni. Ugani, da je zajeta v varnostnem listu.

-Preverite, ali so električno napajanje z 4.5V Finalizirano vhod 6.5V DC. -Oput maksimalno raven GPS modula TX je 2,85, tako da boste morali uporabiti 2N2222, da bi raven prehod tako da, ko je 2,85 rezultati bodo 5V. Takole: S spoštovanjem.

Torej, izhodna napetost EM411, da ne more izpolniti vrat operacijski MCU je napetost, je tako? Sem zmeden, da je AT89S52 in EM411 so TTL naprave, zakaj jih ne more povezati neposredno? Poleg tega bo, kako biti boljši ali pull-up upor ali 2N2222 ? Pozdrav, Andy

TTL ali ne, napetost gugalnica in vrsto pristanišča, morajo biti skladni. Če to stori, si lahko preberete v tehničnih podatkih. Če je pull-up upor omenja EM411 TxD je, da je pristanišče najverjetneje odprt kolektor izpuha in potem je upor zahteva. To je skupna rešitev, ki omogoča enak krog za ravnanje številne napetosti in ne spreminjate, ali delež iste žice za tako TxD in RxD. Ali se glasi lista, če želite izvedeti, kakšne vrste pristanišča EM411 imajo in / ali ukrep z osciloskopa. 500 Ohm upor v serijski z LED se lahko uporabljajo v primeru pomanjkanja osciloskopa. Pull-up upor ali tranzistor dizajn sta ničvredno rešitve, ne da bi vedel, dejanske zahteve pristanišča.

Za E Kafeman, Najlepša hvala! Ni potrebna AT serije obrazcu, ki VCC (0.75/0.9) proizvodnja visoko napetost za P1-P3. Mislim, da je lahko delo, ko se sešteva z pull-up upor na obeh pin USART. Bom ga test jutri in delite rezultat ;-)

Oh, sem dodal pull-up upor (20k) na obeh straneh (Tx in Rx) in ga testirali danes, vendar to ni delovalo. To je LED osvetlitev je (iskanje lokacije) EM411 - Svjetlucati pomeni, da se nahajajo. Kakršne koli ideje?

Z ne deluje, to misliš fiksno nizko ali visoko napetost na TXD? Z multimeter, kaj napetosti si lahko preberete? Če želite povečati napetost, zamenjajte 20 kOhm z nekaj manj. Tako nizko, kot do 1 kOhm je mogoče preskusiti.

Za E Kafeman, če ne more najti lokacijo, Tx pin še vedno napetost?

Treba je običajno nekaj podatkov na TXD pin v nekaj sekundah po zagonu, pošiljanje informacij o trdem in različica programske opreme in podobno. Po tem bo pošiljanje podatkov, tudi če je našel samo en satelit. Ta podatek vsebuje NMEA podatke o satelitski ID, kanal, nivo signala in sedel. mesto. Če ste v zaprtih prostorih, lahko pa tudi ne najde nobenega satelita na vse, vendar po vsej verjetnosti bo še vedno poslati neke vrste začetni informacij.

Zdaj sem v zaprtih prostorih in rezultat je Tx = 2.89v, Rx = 3.8v Ali je to normalno?

Ne vem, če je normalno, ampak po mojem mnenju se zdi, da je realnih zgornje opozorilne vrednosti. Povprečna TxD napetost bi vsaj občasno šel dol malo, kot znak, da se prenesejo podatki. Poskusi, da preverite na prostem.

Še vedno razsvetljava, ki pomenijo GPS ne najde svoje mesto, vendar je napetost v Tx pin so spremembe med 1.x ~ 2.8v pa Rx ohraniti do 3.8v. Ah ... kaj se zgodi? Sem testiral pred približno 5 mesecev z MAX232 prejema v PC in hranijo podatke v txt. Poleg tega se spomnim, da mora počakati okoli 10mins (to je tako dolgo). Jaz samo uspeh v tem času: žalosten:

Ugani, je nekaj podatkov o prometu, zato boste videli, da je padec napetosti. MAX232-ic z ustreznim 2,8-Volt nivoju logičnih je tudi alternativa, da se prilagodijo na skupno serijskim vmesnikom na računalniku.

Nimam pojma, tako da mislim, da je njegova notranja antena tako šibko in se lahko nekatere motnje od drugačen način. Pozdrav, Andy

Andy moraš uporabiti prevajalcev vezje od 3 do 5 volt, tako da nadzornik dobi dat accuratly in tudi chck je HyperTerminal ali Ur GPS deluje ali ne

Začnite z branjem obstoječe podatke iz modula GPS. Če je res, da si lahko ogledate padce napetosti od 2,8 Volt, ta modul skuša povedati, kaj za vas. Napetost prevajalec zdi, da je najboljši način za dekodiranje te informacije?

Kot sem prebral AT89s52 lista še enkrat, se mi zdi minimalna vhodna visoko napetost 0.2Vcc 0,9 ni 0.75Vcc , ki je največji izhod visoke napetosti. Poleg tega je nizka logika iz Tx tudi potegniti veliko, ko sem dodati pull-up upor. Za ATxx, največja vhodna nizka napetost 0.2Vcc-0.1 . Če je pull-up upor je 330 ohmov, bo nizkonapetostni logiki imajo 2,6-8V, ki ne morejo izpolniti ATxx vhodni največjo nizko napetost in ne, da se opredeli logiko (1 ali 0) Zato ni treba dodati pull- do upora in moj problem je mogoče rešiti. Prosimo, upoštevajte, da GPS modul potrebujete okoli 20-30mins za prejemanje informacij iz različnih satelita (vsaj 3 satelit)

Prosimo, upoštevajte, da GPS modul potrebujete okoli 20-30mins za prejemanje informacij iz različnih satelita (vsaj 3 satelit)
Kje si dobil to?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back