gor / dol števec z 74LS192

D

DarkDome

Guest
halo fantje .. jaz sem imajo problem gradnje gor / dol števec, ki šteje od 00 - 99, nato pa se samodejno šteje do 99 - 00. pls odgovor asap :)

Ta števec konfiguracija naj bi sprejeli zunanjih impulzov ali ne? (To pomeni, štetje gor / dol impulzi se samodejno (notranje), ki jih kroga).

da ima ura utrip z uporabo 555 časovnik .. po zadnjem štetju, ki je 99 bo štetje avtomatično šteje do 00. [COLOR = "Silver"] [size = 1] ---------- Post added at 05:23 ------ ---- Prejšnja objava je ob 05:08 ---------- [/size] [/color] kaj U1, U2, U3 pomeni?

U1, U2 = inverter vrata U3 = ali vrata še vedno morali ponovno razmisliti o tem vezje, to ne deluje. : Roll:

Oprostite, sem preizkušen in krog to ne deluje. Mimogrede, ste omejeni na uporabo 74LS192 vrsto ali pa se lahko med drugimi števci BCD?

Oglejte si novo shemo, ki ni najboljša rešitev, samo majhen poskus ... :-D Še vedno obstaja majhna napaka pri spreminjanju iz štetja zgoraj navzdol in obratno, zato dobimo krajši impulzi odštevati od 98 do 97 in štetje navzgor od 01 do 02 od običajnih impulzov ... To je bolj vidna na nizki urni frekvenci . [Video = youtube; CZFsQuLZ95o] http://www.youtube.com/watch?v=CZFsQuLZ95o [/video]

Poskušal sem nekaj preprostih vezij spremembe, ki se zdi, da izboljša štetje. Zdaj je to delovalo v redu. Oglejte si video podrobnosti. :-D [video = youtube; x4nl2mI9e1Y] http://www.youtube.com/watch?v=x4nl2mI9e1Y [/video]

hvala človek .. :-DI še en projekt, ki je digitalna ura z uro, minutah in sekundah še vedno uporabljajo 74192 .. upam, da boste lahko mi lahko pomagate z njim ;-)

Ja, lahko da je naš zadnji projekt, in verjetno najbolj zapleten .. :-| Mimogrede, ki je bolje s pomočjo 7-segment ali LCD zaslon za tem?

hvala, kaj pa za uro 12hour digitalno s stikalom za sekundo. min. in uro za to, da se prilagodijo?

Jaz bi prevzeli, ni potrebe za prilagoditev sekundah, minutah in urah, samo ...:-D

minut in ure prilagoditve so OK, vendar veliko bolje, če je vključen sekund ..:-D lahko uporabi katere koli vrednost za upori?

V redu. 32Khz kristalnega oscilatorja z uporabo IC CD4060 vključena ... :cool:

Pull-up upori = 10K-22k spustnem upore R44, R43, R46) = 1k vse vrste LED upori 100-150 ohmov R45 = 10M C1, C2 = 12-22pF

hvala človek:-D bi bilo to v veliko pomoč:-D mimogrede smo določen pogoj, da smo morali začasno ustaviti časa, preden bomo lahko nastavite ure, minute in sekunde.

lahko uporabim 555 timer namesto CD4060? in dodajte JK in SR flipflop kot debounce stika?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back