gm / Id Design Methodology

H

HDMI

Guest
Živjo,

Prebral sem nekaj člankov v zvezi z gm / id metodologija načrtovanja, vendar jaz se ne zdi, da v celoti dobil koncept.Lahko me kdorkoli sprehod skozi z vključeno primer vezje?

Ob predpostavki, da sem že imel naslednje karte
1.gm / id
vs inverzija stopnje
2.ID / (W / L)
vs gm / Id
3.Intrinsični gain
vs gm / Id
4.fT
vs gm / Id

Vprašanja:
1.Vse več je treba pripraviti karte?
2.Ker različnih barv kodirana tranzistor skupin služijo drugačnemu namenu, na primer M1
in M2 so pridobili fazi, tako da je M6 in M5 in M7, so sedanji viri / aktivna obremenitev
itd Seveda so lastnosti, ki iščemo tranzistor iz vsake skupine je drugačen (na primer, ne poglej v intrinsični gain za tranzistor skupine M5
in M7, ali naj jaz?), tako za vsak tranzistor skupin, kaj gm / Id karte sem moral gledati v priti značilnosti I am looking for?
3.Celo mislil sem pogostost chart (fT
vs gm / Id), kako in katere skupine tranzistorji treba uporabljati shema za?
4.Ali pa sem popolnoma razumel, kako gm / Id dela, če je tako, lahko kdor koli hodi z mano na pravilen način?

Kaj pa nadomestilo, neusklajenost in hrupa?Kako dobim teh informacij iz diagrama?
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Imam iste težave kot ti in iz več dokumentov, da sem imela prebrati, zgodnje napetost je potrebna za dokončanje Tranzistor velikosti.

Steknite enačbi in tako dalje se lahko izrazijo z gm / id, in VA Mislim ....

Kakorkoli že, veš, kako najti gm / Id vs Id krivulja?

mnogo mnogo hvala.

HDMI:

Obstaja nova knjiga imenovani:

Tradeoffs in optimizacije v Analog CMOS Design (Trda vezava)
David Binkley (Author)

bi lahko bila koristna za vas.

btw, kako si ploskve gm / id vs IC?

Vljudno našli prilogo in boste videli, kako, kako zemljišče vse Vs.vse na Cadence!

S spoštovanjem,
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back