frekvenčnega odziva

J

Jenifer_gao

Guest
Hi All:

Ko sem pogledal v aktivni filter design, se mi zdi zanimiv pojav.Frekvenčnega odziva bo odvisen od zunanjih komponent.Primer je lahko prikazana v pritrditev prvega reda nizkoprepustni aktivni filter.V tem primeru prenos funkcija:

H (s) = - (R1/R2) [1 / (1 sCR1)]

tako ωo = 1/CR1, ki je neodvisen od samega ojačevalnika, in to vezje je en steber.Moje razumevanje je, ne glede na to koliko polov ojačevalnika je, da ne bo prispevalo k uspešnosti frekvenčni odziv, bo le zunanji vidik vpliva na to.
Ampak to ne pomeni, da občutek povratne informacije, če je čista omrežje upor, ker vem, pogostost te strukture je podvržena ojačevalnik.
Če lahko vsakdo, pokažite mi pravi način, da to analizo za frekvenčni odziv zaprte zanke ojačevalnik.Hvala vnaprej.

J
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

v kaj si rekel LPF odvisna od zunanjih komponent, obstaja domneva, da bandwidth OPamp je dovolj velik.Če je pol LPF compatiable da centri OPamp, vaš transfunction ne bo deloval

Odprto zanko dobiček opamp je tako visoka, da na splošno dobiček vezja, ki jo določi zunanji deli precej nižja.Tako bo, kot je značilno modro črto.Dokler je to pod rdečo črto, notranje pole bo imela nobenega učinka, čeprav je na splošno zelo nizke frekvence, okoli 10Hz.

Ampak ne morete push filter pole preveč daleč na desni, ker se potem bi vaš notranji značilno začnejo veljati.Z drugimi besedami, rdečo črto je kot splošno omejitev.Ne morete dobiti dobiček višji, kot je, le manjše.To velja za vse frekvence, tako da pomeni, da se, ko skušate seka naklon del, bo omejila odgovor, zaradi česar je videti, kot da je pol tam.

Torej, dokler ostanejo pod rdečo črto vezje bo obnašajo, kot da opamp bili idealni eno in rezultati bodo ustrezajo vašim izračune.

Hvala VVV in Bešuman.Vaš explaination so zelo jasna in razumljiva.Rad bi discusss je s svojim guys podrobneje.

Po dveh knjig na mojo roko, se mi zdi obstajata dva načina za izpeljavo prenosne funkcije zaprte zanke ojačevalnika.Eno je, da obravnava sistem kot dve ulici, kot je prikazano na sliki 1, ojačevalnik in povratnih informacij omrežja, druga pa z majhno analizo signal način, kot je prikazano na sliki 2.

Za prvi način:
H (s) = (s) / (1 (s) F (s))
če (i) je prenos odprto zanko funkcije ojačevalnika, F (s) je faktor povratne informacije, ki je tudi funkcija frekvence.Z ve (e) in F (e), H (i) lahko izhajajo.Iz te enačbe bomo lahko ugotovili, da Frekvenčni odziv tega sistema je dejansko odvisna od (i).

Za drugo metodo:
H (s) =-CEQ [C1 / (C1 Cin)] (Gm-g2s) Ro / Ro ((CLCeq CLC2 CeqC2) s GmRoC2)
(iz knjige Razavi je na strani 437)

ne moremo videti jasno učinka na končni ojačevalec frekvenčni odziv

Če lahko kdo povej mi, katera metoda je boljša ali bolj točno?
Hvala.
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Frekvenčnega odziva ni odvisna od lastnosti ojačevalnika.Glej moj prejšnji post, na primer.

Ampak, prenos funkcija H (s) = (s) / (1 (s) B (s))

Za velika (-e), ki je običajno v primeru, pogostost interesa, lahko vidite, da je prenos funkcija odvisna le malo na opamp.Toda, če se približate točki, kjer ni zelo velika, boste videli, da je učinek še bolj izrazita.

V problem se sklicujete na (nisem seznanjen s knjigo Razavi's), obračanjem input vidi zvezde konfiguracijo, ki je, Cin je povezana med vozliščem in tlemi.Moraš se znebiti se to, saj ne "ustreza" za formule ste seznanjeni s.V vseh formule vas zanimajo samo vnos in impedanca povratne informacije.Vedno lahko uporabite preobrazbe, kot je ta, da bi vezje videti nekaj, kar lahko enostavno analizirati.

Zdaj, morda ne bo očitno, ampak druga formula ne odvisna opamp lastnosti, saj je odvisna od pogostosti Gm.

Mislim, da fig1 in fig2 uporablja drugačno metodo.Fig1 see amp kot idealna amp in to amp `s dobiček ni odvisna od obremenitve amp.Toda glej fig2 amp kot tekoče proizvodnje in ne napetost.da je napetost dobiček se premika glede na obremenitev, vendar gm amp tega ne spremeni.Mislim, da je prav tako način, je odvisno.če je vaš amp ima primerljivo zelo nizko izhodno impedanco, lahko uporabite metodo v fig1 in ne vnaša veliko napako.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back