FPGA kot SDRAM

V

vandelay

Guest
Jaz sem v položaju, ko rabim močno koprocesor skrbeti velikih sklopov algoritem izrazov (algoritem linije so v repetative obliki, z različnimi vrednotami, mislim bloka IIR filter).Imam oči na novih Spartan-6 naprav, s svojo DSP48A1 bloki za algoritem moči in celostne bloki pomnilnika za shranjevanje vhodnih in vrednosti proizvodnje.

Zdaj, moj procesor je neizkoriščenih zunanje bus vmesnik (16 ali 32-bit ravni podatkov, upto 25 bitov naslova IIRC, diferencialni ure, 1.8V ali 3.3V).Jaz sem mislil bom vmesnik FPGA za predelovalca neuporabljene bus vmesnik, kot da bi bila zagotovljena kar dostojno pasovne širine.

Mislim tok všeč stran pisno vhodnih spremenljivk blokirati FPGA RAM, nato pa pisanje nekaterih sproži / sporočilo v namenskega vodenje / nadzor blok RAM območja FPGA začetku algoritem (lahko tako enostavno, kot dveh velikih seznama 128-bit fiksne točke številke i hotel pomnoženo v parih), potem bi FPGA sproži zunanjo prekinitev predelovalcu povedati algoritem konča, in nazadnje branje podatkov nazaj od RAM blok rezultat, spet kot če FPGA je SDRAM.

Jaz sem zelo noob na FPGA, da nimam izkušenj dovolj zaupanja, da moje misli sistema modelov na tem področju, lahko kdorkoli izročiti mi glave gor na ta način?Ali je ta SDRAM "sužnja" vmesnik zapleteno podjetje?

Ste mislili, da uporabite arhitekture GPU kot NVIDIA .. Ti cpu so zelo močne in jih je mogoče izkoristiti v skladu CUDA ..

Pravzaprav, to misel ni prečkalo mojih mislih sploh.Na prvi pogled izgleda zelo interresting, mi je všeč koncept potoka obdelave, in da v bistvu kaj namerava storiti na Spartan-6 samo v večjem obsegu.Naprava sem imel v mislih ima 180 DSP blokov vsaka vsebuje 18-bitni x 18-bitna multiplikatorja, zato sem mislil, da izgradnjo večjih mobilnih klimatskih napravah za večje fiksne točke natančnost in jih uporabiti v vzporedno (i je bilo načrtovanje v teku s fiksnimi številkami točko, vendar da ni nujno, dvojno natančnostjo plovci bi deloval čisto v redu).

Nazaj na GPU / GPGPUs si omenil ...I Zdi se, da so težave pridobivanje pregled silicija naprav na voljo.Zaradi omejitve postavitev velikosti bi se za njihovo uporabo kot čipe in ne moduli, kot so grafične kartice (čeprav bom kupiti Tesla za svoj PC, ko imam denar za to, ne vem takšne stvari obstajajo .. CUDA Zdi se, da delo Matlab z uporabo nekaterih zavitka prav .. Neverjetno, ampak OT, hvala veliko)

Vsak kazalec dejanske GPU / GPGPU čipe in obrazcih?Nisem našel silicija naprav pri NVIDIA ..

BTW, tema še vedno stoji.Sem res zelo vesel povratne informacije o pristopu.

edit: tipkarske napake

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back