Floating point Fixed točke za pretvorbo

B

bloodemon

Guest
Živjo,

Želim narediti majhno raziskavo, in bi bil zelo vesel, da si ogledate nekatere koristne razprave.

Kakšen tok ste fantje uporabljate?

Matlab (plavajoči) -> C (plavajoči) -> C (fiksna) -> C uspešnosti tuning

ali

Matlab (plavajoči) -> Matlab (fiksnih) -> C (fiksna) -> C uspešnosti tuning

Sem spoznal, da v Matlab 7,0 obstaja določen Simulink točke orodje in nekaj drugih orodij na voljo za to spremembo.

Kaj je orodje, ki ga uporabljate?ali samo do konverzije ročno?

ki se uporabljajo za: mathcad (plavajoči) -> C (fiksna) -> RTL
zdaj: Simulink -> RTL

Živjo.
Če ste pravkar intersted v osnovna točka na PC je OK, za to isto stvar na predelovalce, morate upoštevati veliko drugih parametrov.Morate videti, če se lahko plavajoče KUPNA izvaja in razvija knjižnico za določeno rutino točko.
brmadhukar

Kakšna je vaša ciljna procesor?

Jaz včasih uporabljajo za pomoč pri oblikovanju MATLAB svoj DSP algoritmi.Potem sem napisati program C (če je usmeritev PC), ali pišem HDL (če je usmeritev FPGA).Ne uporabljam zamenjavi programske opreme.

Ko pišete C za PC (Intel ali AMD CPU), jaz ponavadi ne sitnost s fiksno točko, saj plavajočo točka deluje približno tako hitro, in je veliko bolj udoben.

Pri pisanju HDL za FPGA, jaz preprosto uporabite integer aritmetične in spremljanje potrebnih dejavnikov, luščenje in premiki vzdolž poti.

Matlab (plavajoči) -> Matlab (fiksnih) -> C (fiksna) -> C uspešnosti tuning

GNU C prevajalnik samo po sebi zagotavlja veliko učinkovitost tuning, vključno z arhitekturo posebne optimizacije.

Hi Echo47,

Lets 'reči, cilj FPGA.Ko si rekel, da uporabite Matlab pomoč pri oblikovanju vašega DSP algoritem, misliš algoritem za preverjanje, da se prepričajte, algoritem dela ali ga uporabi za določitev večanja dejavniki, itd

bloodemon

Jaz raba MATLAB le za idejni projekt, v plavajočo vejico.Ponavadi ne delati poljuben celo število ali določen za obdelavo točki v MATLAB.Ko sem oznako modela v C ali HDL, jaz celo povečanja v tistem času.To je samo moj stil.Jaz sem bolj na pisanje C in HDL kot MATLAB.

matlab float-> SPW (ali Simulink) fiksno> RTL

Kako ste fantje preveriti RTL?

Primerjam rezultate SPW z izhodno RTL.
Zdi se, da ni čarovnica, ali podatkov bin formati Simulink proizvodnje.zato je težko primerjati proizvodnje Simulink in RTL ..Kako rešiti problem?

Prvič, sem razvije algoritem v Matlab.
Potem sem pa natančnost simulacijo parametrov, ki jih ročno nastavitev (ne potrebujejo fiksne točke toolbox).
To delo je všeč določen c programing.
Končno je izvajanje RTL.

Ponavadi se uporablja c okolja, razen design filter koeficiente ali simulirati sistem deloval.

Na primer, MP3 Prenos Decoder na DSProcessor z montažo jeziku.
(1) Floating Point C
(2) diskriminirajo mize, gobal spremenljivke, lokalne spremenljivke, pufer s plavajočo točke c.
(3) Preoblikovanje 2 / 3 dimenzijo spremenljivke / tabel na eno dimenzijo array ali točko.
(4) Opazovanje vrednosti tabele, gobal spremenljivke, lokalne spremenljivke dfine
celo število / delež natančno uporabo Q format.
(5) Uporaba "printf / fprintf" watchs natančnosti, da se prepreči presežek.
(6) preurejanjem Q format.
(7) Preoblikovanje fiksne točke c do zbiranja DSP jezik.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back