Fixed Point Accuracy, Kako?

O

omara007

Guest
Hi folks ..

Imam nekaj težav skrajšanja moje fiksne točke signale ..Imam 16-bitni sistem in želim, da izvede 16bit X 16bit proces ..in moram izhoda za zdrav v 16bit vektorski preveč ..in sem havinh problem pri določanju natančnosti in kam naj žagam ..saj je moja oblika je 0,15 podpisana številk.(0,15 pomeni, da je binarni točko takoj po MSB ki označuje, pojejo, kot tudi).

Razpon števila am uporabljate, <= ,9999999999999 ..

Torej, kaj ti predlagam?

WD&#174; , swiatowy lider w sektorze rozwiazan zewnetrznej pamieci masowej, przedstawia dysk do sieci domowej My Book&#174; Live&#8482; . Urzadzenie daje uzytkownikom najszybszy sposrod dyskow sieciowych (w segmencie konsumenckim) dostep do danych, jego atutem jest rowniez latwa...

Read more...

yjcheng wrote:

Mislim, da boste lahko zgradili c-simulacija modela.

Primer zdaj je takole:
Imam 2 16-bit fiksne točke številk ..(15 downto 0) ..binarni točka je med 15. in 14. ..in 2 podpisan številke ..Rad bi jih skupaj pomnoži in zdrav rezultat v 16-bitni vektor dokaj natančno ..Kaj naj storim?..od koder naj skrajšajte original 32-bitno množenje rezultat?Naslednje vprašanje bo ..če je to rezultat, je treba dodati, da drug rezultat nastanejo iz podobnega postopka (lahko celotno stvar gledati kot vsota proizvodov), kaj je najboljši način, da ne bo izgubila natančnost?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back