Filter za EKG izhodišča?

M

mipedja

Guest
Kateri tip filtra vam predlagamo EKG izhodišča za odstranitev?

EKG-je, kot je srčni EKG v medicinskih izrazov?

Če je tako kot "q, r Complex" filtrov, ki so posebno različico izravnanih filtre je odgovor.

Kako daleč / koliko želite izpisek od izhodišča za EKG?

Obstaja P-val, PQ-interval, q, r-kompleks, QT-interval, ST-interval in T-valov.
Najlažji enega za izpisek q, r-kompleksnega valov s po meri (tudi analogni je mogoče) Prilagojeni filter.Drugi so malo zapleten, vendar obstaja veliko neverless IEEE dokumentov o tem.

Za začetek, q, r, zapleteno bo v redu.Medtem bom poskusil najti nekaj dokumentov.
V drugem delu projekta verjetno bom morala ukvarjati z razliko med P, R in valov.Ne bom videl ...
Eno vprašanje več: veš nekaj o hitrosti / odlašanja te tehnike?

Lahko pišete več?
---

Programska ali strojna oprema?
Digitalna ali analogna pristop?

Če je signal prihaja iz?Elektrode ali Simulirana ali Posnete?
Če je signal se dogaja?

Vpišite vaš celoten projekt tukaj.Z zelo malo besedami sem zmeden.

Seznanjen sem z domeno vašega projekta.Sem končal v krvi SPO2 oxygen saturation in srčni utrip spremljanje oksimetra naprava projekt par mesecev nazaj v šolo.

Citat:

Eno vprašanje več: veš nekaj o hitrosti / odlašanja te tehnike?

Oprostite...To je moja krivda, najbrž zato, ker sem moral narediti različne stvar.
Platforme se lahko DSP, ali mikrokrmilniško.Proizvodnja je digitalna.En preprost utrip stopnja detektorja in drugo je snemanje EKG signal.
Beat stopnjo je treba zelo hitro, z zamudo, da 100-200ms zaradi svoje ideje, da bi budilke na nepravilnih situacij.
Jaz bi premagal stopnja detektor enostavno z treshold, če sem imel stabilen signal.Ker se tla v stik, niso idealne, obstajajo nekatere DC nihanja.
Ko sem poskušal narediti strandard digitalnih FIR filter sem imel velik problem, ker imam filter hi da N, kar pomeni, takoj N / 2 * fs, ..je bilo približno 2sec.Ko sem poskusil na primer iz ene knjige sem alculated da njihova zamuda je bila 14 sek!
Torej, moj problem ni bila hitrost, ki je vse, je bil filter odlašanja.
Potem sem poskušal enostavne drseče povprečje filtru, in imam dober rezultat simulacije za odpravljanje, počasi DC fulctuations.
Bilo je zelo enostavna za izvajanje, da bi delo na microntroller, vendar za zdaj sem prišel le s simulacijo poglej gor tabelo signal.
High filter je bil izračunan s preprostim odštevanjem zapoznelega, ki ga zabeleži.
Za drugi del projekta,
za spremljanje, nemudoma lahko višji, vendar alaising od signala je zelo pomembna.Filter je treba FIR.
Na srečo je MAV FIR, vendar je zelo slabo frequencuy domene.
Samo jaz dont znanje je, da je težava ali prednost, saj je optimalno v času domene, in EKG signal je treba čebelji videl v času domene.
Z več mimo, bi lahko boljše lastnosti v frekvenčnih-slabši v času.
Hotel sem slišati nekaj drugih idej.Hvala za pomoč.

Spravi te dokumente.Obstaja več obrazložitev teh dokumentov.Trenutno grad študent?J. Pan in WJ Tompkins,
"A realnem času, q, r Detekcijski algoritem,''
IEEE Trans.Biomed.Inž., Vol.32, no.3, pp.220-236, 1985.Ahlstrom, ML in Tompkins, WJ 1985.
"Digitalni filtri za realnočasovno obdelavo signalov EKG z uporabo mikroprocesorjev,
IEEE Trans.Biomed.Eng.BME-32
708-13

DT Kaplan,
"Istočasno q, r, odkrivanja in funkcija ekstrakcija z uporabo preprostih ujema filter podlagi nalog,''
Computers in Cardiology.1991, pp.503-506, IEEE Computer Society Press.---
In to je enostavno za DSP procesorjev:
http://www-users.cs.york.ac.uk/ ~ ribič / mkfilter / trad.html

Ja, ste v Wright.Sem podiplomski študent ....2 k go ....
Rad bi vam rekel hvala za povezave, toda ...rulses.

Lahko ekstrakt q, r, zelo enostavno z 4-5 opamps vezja nato vozite mikrokrmilniška štetje ali narediti nekaj aritmetičnih z njim.

Ampak ti hočeš v digitalni način?kajne?

Biomedical Digital Signal Processing
z Willis J. Tompkins

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=84382

Hej djalli
Imate zanimivo povezavo ali material na SpO2, da mi?
Potrebujem nekaj več branja na temo konča moj gradacijski projekt, ki je pulznega oksimetra in sem ob ton težave s senzorjem in obdelavo signalov.

Ko sem delal z biometrijo, smo uporabili naslednji filtri v EKG:

High-pass: 2Hz (izhodiščno zavrnitev)
Band-zavrnitev: 60Hz (Napajanje)
Low-pass: 240Hz (vzorčenje)
Band-stop: 35Hz do 40Hz (mišice)

Ne pozabite uporabiti pull-up vezja na vhodne, da na silo hitro returnig signala do centra za osnovno črto.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back