Fiksna regulator napetosti vs nastavljiv regulator napetosti?

E

EEHobby

Guest
Hvala lepa vaši fantje, preden mi dali pomoč na pridobivanje-5V prej.Delam na prenosni instrument.Moj napajalnik 12 V baterije.Rabim oba 5 in -5 moči za druge IC.Metoda vaši fantje priporočljivo za ustvarjanje -5 je pošteno uslužen navzlic.Vendar pa bi rad vedel, kaj je najbolj učinkovit način za 5 V od 12 V ponudbo?Če bi jaz raba nastavljiv regulator napetosti, ali določen regulator napetosti?Šel sem skozi nekaj napetosti ICs regulatorja, vendar nisem prepričan za najboljši način.

Še enkrat hvala za pomoč in nasvete.

u lahko poskusite zamenjavo katalizatorja, kot buck pretvornik?ali linearni regulator?kot 7805 <- če se pravilno spomnim .....Če ste po dobrem učinkovitosti ....mislim stikalni pretvornik je bolje.upanje to pomoč

Obstaja veliko bolj za izbiro regulatorja.Za delovanje baterije, boste morda morali nekaj z nizko pripravljenosti / poslovanje tok.Switching regulator vedno prinese hrup skrb.Torej moraš pretehtati dobre in slabe točke, glede na to, kar potrebuje vaše prijave

Citat:

Če bi jaz raba nastavljiv regulator napetosti, ali določen regulator napetosti?

zaslužiti odvod toplote preveč.pomaga veliko toplote v dušenju, zato opozarjajo i ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back