FDTD 3d fotonske kristal

F

fizika

Guest
vsi pomoč mi prosim i študijo o kristalov. kodo, ki je matlab prosim
me je poslal ali relativni podatki THX
fourier49 (at) yahoo.com.tw

Živjo
kakšno fotonske kristalov so u bo model?
Na splošno obstajata dva načina 2 model pomanjkljivosti strukture
U lahko ustvarite datoteko iz geometrije Matlab, da ustvari podatkovne zbirke in so vaši fdtd kodo bere iz njega
ali u lahko preprosto nastavitev na začetku, ki vsebuje niz dielektrično konstanto vrednosti.U lahko nato initialise to array skladno z dajanjem ustreznih dielcetric stalnimi vrednostmi.
Če se npr u drill vaše napake v duroid podlago RT z er = 2,3 potem array bodo vse, razen za 2,3, kjer so vaše pomanjkljivosti.Na lokacijah svojih napak u vstavite pravilno er (1 = zrak, ali smthing else if u zapolnijo).Seveda u vedeti natančno geometrijo ur strukture.

settmar wrote:

Če se npr u drill vaše napake v duroid podlago RT z er = 2,3 potem array bodo vse, razen za 2,3, kjer so vaše pomanjkljivosti.

Živjo, Sassy,

Tudi εr = 3,5 ni dovolj, v nekaterih primerih.Na oder za prikaz PBG smislu, ključno vprašanje ni absolutna dielektričnost, ampak razlika lomni količnik (√ εr).

1D ---> 2D ---> 3D PBG učinek
-------------------------->
potrebujejo višje Razlika indeksa loma

Še en razlog bomo izbrali εr = 4, so vsi proizvodnji proces na voljo, in zorenje.S spoštovanjem,

asdfaaa

Ne morem strinjati, več o strukturi PBG zelo odvisna od indeksa refrakcije kontrast.Pravkar si potrdil to še enkrat.

Se mi zdi edina ovira z uporabo visoko dielektrično konstanto materiala, leži le v COST od tega.Pred kratkim sem dobil ponudbo za Rogerja 6010LM pribl.4 A4 listov velik stane več kot USD1000.Imate predlog gradiva sem lahko uporabite, da malo cenejši.Jaz sem utrujen simulacij, rad pravo stvar!

S spoštovanjem.

Ja, jaz se strinjam z vami o visokih stroškov visoko dielektrično konstanto materiala, in tudi jaz želim povedati predelava (proizvodnja), strošek je drugo vprašanje.Uporaba zdaj na voljo postopek je cenejši od razvija nov proces.
Simulacija Photonic Crystal struktura ni velik posel, lahko hranimo igranje iger z nagibom / polmerom, lomni količnik razmerje.Toda po simulacijo, čeprav lahko dobite spektakularne rezultate, lahko izdela napravo ali NE?Si se dobro razume snovi v industriji polprevodnikov, vendar proces PBG v Silicijevi je še vedno v razvoju.Fabrication tolerance, vaš stabilnost zasnove so glavna ovira.
Kolikor vem, imam samo 1 dokument dokazuje napravo PBG, in da je samo ena uspešno prikazuje izdelani napravi PBG.Če želite, lahko delim nekaj zanimivih simulacijo za vas.

Ne morem razložiti ničesar o tistih, vrsta materiala, če je vaš namen raziskave je čist, potem cena material ni velik posel, vsaj vam ni treba veliko količino, če načrtujete namen za širok spekter appliation, za velike obsegom proizvodnje, potem jaz dont pretehtati, ki lahko privoščijo take vrste Izjemno dragih materialov.

S spoštovanjem,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back