en topel? ali dve vroče stanje strojev - pojasnilo potrebno

N

noldsworth

Guest
Pozdravljeni, sem ponavadi Moore državni stroj na univerzi. Vendar v času mojega stažu, ljudje govorijo o eno-vroče in dva vroča statemachines. Bil sem sposoben ustvariti eno vročo statemachines iz predloge. Vendar ne razumem, kaj pomeni "one-vroče" pomeni. Ali lahko kdo delno osvetlile prosim?

to je koncept, kjer bi prehod iz sedanjega stanja v naslednje stanje zgodilo z eno spremembo malo državo ex: 00, 01, 10, in 11 so države, potem država prehod SHLD je 00 -> 01 - -> 11 ---> 10 ali podobne spremembe, kot en bit kombinacijo. Prosim, popravite me, če se motim. zadeva, Haneet

Yes. Motite se. Ena od vročih pomeni le eno bit je aktivna v času, lahko to stanje 1 00001 stanje 2 00010 3 00100 stanje državnih 4 01000 5 10000 stanje itd One-vroče stanje stroji bolj toleranco napak in zmanjšanje količine naslednjega in dešifrirati logiko. Ampak us8ally so večje.

One-vroče kodiran FSM običajno zahteva več, FF, vendar manj kombinacijskih logike od drugih vrst FDM. V mojem 10-let izkušenj ASIC design / FPGA, najdem eno-vroče kodirane FSM, ki se najpogosteje uporablja. Glavni razlog je verjetno zato, ker lahko vaš design bolje zadovoljili časa zaradi manj kombinacijskih logiko. Mimogrede, mislim, da ste zamenjali z razliko med Moore / Sipkav in eno-vroče in druge vrste kodiranih FDM. Moore / meally je tip FDM, kjer so, eno-vroče je način za kodiranje stanja FDM Moore / meally. Tako lahko imate FSM Moore z eno-vroče kodiranje, binarno kodiranje, ali druge vrste kodiranja države. - Hung

Onehot preprosto pomeni, da samo eno malo držav skupaj je visoka - kar pomeni samo eno državo, je aktivna. Samo en bit spreminjanje je siva kodo.

Ali en topel stanje kodiranje zmanjšanje porabe energije ................. Kako?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back