Effact z W in L za Vth na MOS transitor

S

shqzhao

Guest
hi, mi lahko poveste nekaj nasvetov? za MOS transitor zakaj Vth padec, ko L zmanjšala? in Vth poveča, ko W zmanjšala? Thanks

No, v procesu submicron, ko L zmanjša, kratko-kanalni učinki so bolj vidno. Zato učinke, kot DIBL zmanjšanje Vth od tranzistor. Videl sem, da je Vth spremembe z W tehnologij submicron, ampak ne vem točno razlog za to. Ko je širina premajhna (primerljiv z L), potem obstaja nekaj, kar ti ozko širino učinek, ki zmanjšuje Vth strani naprave.

Hvala! Ican't ugotovili, da je material, kako W učinek Vth preveč.

Za kratek kanal Vth vs W in L v korelaciji s tipom procesa. Mislim, da Vth povečala, medtem ko se lahko zmanjša w je plitvo izolacijo jarek. Parazitski kondenzator na širino smer konča dobili večjo težo, če se ozko širino.

vt zmanjšanje z znižanjem L zaradi kratkega učinek kanal in povečanje vt zaradi širine padec zaradi učinkov ozko širino

Hi, Preprosto povedano ...., kanal je vodenje poti za prevoznike od vira do možganov .... in kot smo opredeliti praga napetosti kot minimalno napetost vrata, potrebno za oblikovanje prevodnosti pot .... in kot kanal zmanjšuje vrata napetost potrebno o vklopite napravo, se zmanjša ... torej Vth tudi zmanjšuje ... regds, anup

Hi, če ste prebrali katero od knjig o osnovah CMOS boste našli explaination skupaj z matematično del. CMOS VLSI Design by KRATKE je zelo dobra knjiga.

Na voljo je tudi obratno Vth moudulation učinek, če nadaljnje zmanjšanje L za enačbe brati knjigo iz Tsividis ...

Jaz ne mislim tako! Pravzaprav, Vth je skoraj nondepent na L ali W, ko je L ali W velika (ne kratkoročno ali ozek MOS). Vendar Ko L ali W zmanjša, bi Vth povečala. Videli boste razloga in formule za knjigo Neman je, žal, ne morem se spomniti točno ime knjige, je na napravi polprevodnikov. Pravzaprav, lahko izpeljemo izhajajo iz spisa postopka za livarne. To nam pove, če želite uporabiti nizko Vth proces, nismo mogli uporabiti minimun L več, vendar uporabljajo večkrat na minimun L. BR, Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back