E
elektryk
Guest
Imam nekaj pametne kartice ("recikliranje"
skoraj iz Zaboj za smeti). Ampak jaz don `t imeti nikakršne dokumentacije. Odkril sem nekaj o tej kartici s poskusi in false metoda. Ima 256B ali več pomnilnika. To odgovorov za I2C naslovi v območju 0xB0 - 0xBF z ACK impulzom (v drugih adreses nima `t odziva). Za naslovi 0xB5 in 0xBD pošlje nekaj podatkov (enako za obe kode), z okvirjem komunikacijo: START | CARD_ADDRESS (0xB5 ali 0xBD) | ack | MEMORY_CELL_ADRESS (8bit) | ack | data_from_card ........[ / lahko b] Podatki READED z obravnavajo en zlog ali reševanju prvi bajt in nato branje celotnega pomnilnika. Na drugi naslovi kartico (s obravnavajo spomin celic ali ne), kartica pošlje 0xFF (ali čaka na podatke). Card je precej podoben pomnilnika EEPROM, ampak branje naslov je čuden (I2C EEPROM za branje naslov je celo, in za pisanje čudno). Ali kdo prepozna to kartico? Kaj so prodajalci I2C eeprom podobnih smardcards? (Sem našel samo XICOR kartic, ki so nezdružljive z I2C EEPROM (in tudi zastarele), in 100% združljiv I2C EEPROM kartice (naslov 0xA0) iz IIRC Atmel, Microchip, STMicroelectronics .....)