dvosmerni preverjanje niz

V

varunme

Guest
Kako lahko ac kodo za primerjavo niz na dva načina? kot vrsto svetlobe ulica vklop in izklop, ko nekateri vozila ali pešce prišel motivirana s senzorjem. vsaka svetloba sestavljena iz dveh senzorjev, lahka stikalo, ko pedstrian prečka en senzor in izklop, ko je prečka drugo pa preklopite na drugo luč, Vozilo prihaja z obeh strani tako, moram primerjati in preveriti niz na dva načina .

Kako lahko ac kodo za primerjavo niz na dva načina? kot vrsto svetlobe ulica vklop in izklop, ko nekateri vozila ali pešce prišel motivirana s senzorjem. vsaka svetloba sestavljena iz dveh senzorjev, lahka stikalo, ko pedstrian prečka en senzor in izklop, ko je prečka drugo pa preklopite na drugo luč, Vozilo prihaja z obeh strani tako, moram primerjati in preveriti niz na dva načina .
sem razumel vlogo, vendar pa ni dobil array primerjavo. Kako se to polje sodeluje s senzorji? Govorimo o jezikovnem paleto C kajne? Kaj array o vrednosti predstavlja? Ali so te vrednosti stalno (flash shranjene) ali pa se spreminjajo? Prosimo, bodite bolj opisno o tem.

ja, nizi so številke senzorjev v seriji in seriji uličnih luči, vrednosti 1, 1.1, 2, 3, 2.1, 3.1 ............... , So stabilno (da bliskavico shranjeni v mikro za namen demo) za dejansko izvajanje, da bo spremenila, zdaj pa se upoštevajo samo tiste, ki so shranjeni. Program bo, kot je ta
Code:
 for (i = 1; i

Katere so vrste matrike? Kako uporabljati to 1,2 ali 2,2 vrednosti, se plovec? Že imate dva stanja 0 in 1 za luči, kaj predstavljajo in kaj je potreba po 1,1 vrednosti (namesto 2 ali 3 na primer)? Alex

ker za vsakega svetlobe v obstaja senzor za stikalo na svetlobo, ki je "1" in izklopite, da je luč in prehod na naslednjo, ki je "1.1", pravzaprav tisto, kar sem poskušal narediti je, da Luči so pri intenzivnosti 50% Vse druge čas, razen, ko nekateri za pešce ali vozila, zniža senzor, ko je nekaj ovir pride potem bo šel do 100 odstotkov, so vse to pod nadzorom PWM. Ne vem, kaj dati v notranjosti drugega izjavo

Ne vidim razloga za float vrednosti. To psevdokod ste objavili zdi smiselno, vendar brez uporabe dveh senzorja izjave = 10; in lahka = 10, ker bo to prisilili pa izjava, ki se vedno izvajajo. Ker senzor je digitalno (kot je predvideno), vrednost brati iz senzorja, ga ne smete urejati ročno in lahka na drugi strani pa mora biti 0 ali 1, saj je digitalni izhod. Vrednost 10 nima praktičnega pomena za obe nizov 'vrednosti. Kot ste opisali vlogo, morata oba polja imajo izključno 0 ali 1 vrednosti. 10 je tako število obeh senzorjev in izhodov, jo uporabite kot števec zanke in nima nadaljnje uporabe v tem delu kodeksa. S tem kodiranje način ste opisano, ne vidim, kako bi se ti polja shranjena v bliskavico, ker so stalno posodablja.

Številka se shrani v matriko. pomeni, PORTC.1 = prva PORTC.2 = druga PORTC.3 = 3. itd, ga lahko izvaja dinamično? PORTC. ?

Številka se shrani v matriko. pomeni, PORTC.1 = prva PORTC.2 = druga PORTC.3 = 3. itd, ga lahko izvaja dinamično? PORTC. ?
OK, zdaj razumem. Lahko naredite nekaj takega:
Code:
 for (i = 1; i

O MCU, nisem potrdil, hočem, da uporabite tistega z večjo število strojnih PWMs nekaj dvomov, nisem bil, da je prepričan, z operaterji Bitni, ko sem dobil to jasno, bom post dvome, hvala [COLOR = " Silver "] [size = 1] ---------- Post added at 05:15 ---------- Prejšnja objava je ob 04:54 --------- - [/size] [/COLOR] Moram preveriti to v obe smeri (vozila ali pešce, katerih smer gibanja), kako lahko izvaja to? , Zanka znotraj zanke?

[QUOTE = varunme] Moram preveriti to v obe smeri (vozila ali pešce, katerih smer gibanja), kako lahko izvaja to? , Zanka znotraj zanke? [/Quote] Ali lahko prosim, da jasno, zakaj ste ločiti vozila in pešce primer? Če je senzor "cut" bo ustrezna luč za 100 odstotkov. Sicer 50%. Je to prav? Kako gre smer? Berete samo senzorji. Če pešce prihaja iz desne proti levi, se bodo luči sledijo isti smeri preveč od senzorja do senzorja. Če je od leve proti desni, se bodo luči sledite obrnjeno smer. Isti pomeni vozila. Ali obstajajo različni senzorji za pešce in vozila?

Ali lahko prosim, da jasno, zakaj ste ločiti vozila in pešce primer? Če je senzor "cut" bo ustrezna luč za 100 odstotkov. Sicer 50%. Je to prav? Kako gre smer? Ali obstajajo različni senzorji za pešce in vozila?
sem rabil "in", kar dobesedno, žal zanka je samo iterating v smeri naprej, če je njen v nasprotni smeri, kako bo potem sledi?, Jaz sem z isto senzor tako ob cesti, zato je smer prihaja v igro.

[QUOTE = varunme] Jaz sem z isto senzor za obe strani ceste, zato smeri prihaja v igro. [/Quote] Morda ne morem razumeti, kaj misliš. Pozabite na programiranje, zank itd Spregovorimo o vlogi. Recimo, da imate 10 senzorjev in 10 luči. Senzor 1 in 1 je luč na levi strani. Senzor 10 in 10 svetlo na desni strani. Tako vozilo prihaja z leve strani. Senzor 1 je "cut" in lučka 1 je naprej. Potem ugasne senzor 1 in "kosi" senzor 2. Torej svetloba 1 je zdaj off (ali 50%, kot ste omenili) in svetloba 2 je naprej. To velja, dokler tipalo 10. Ko vozilo preide s senzorjem svetlobe 10, 10 vrne na 50 odstotkov. Tako bodo luči na od leve proti desni v primeru, kot to. Potem pedestiran prihaja iz desne proti levi tokrat. Svetloba 10, potem 9, nato pa bo 8 se naprej. Na senzor 7 pešce dobi utrujen in se ustavi. Lahka 7 bo 100-odstotno, dokler on / ona začne znova, tako da bo hoja luči je na od 7. do 1. kot pešce sprehode. Ko se on / ona zapusti pogled senzorja 1, potem luč 1 tudi vrne na 50 odstotkov. V tem primeru bodo luči na od desne proti levi. Je to pravi scenarij vloge, kot je opisano? Če ne lahko prosim podrobno opisali?

ja, točno. Moji pomisleki so, če se dve vozili iz [color = "# ff0000"] od leve proti desni [/color] in dva od [color = "# ff0000"] desne na levo [/color], potem naša koda dela? V ta namen naša zanka deluje?

[QUOTE = varunme] Moji pomisleki so, če sta vozila z leve v desno in dva z desne na levo, nato pa so naši koda dela? [/Quote] Ja to deluje. Bivanje v prejšnjem primeru pošti, če se senzor 1 in 10 "cut", ob istem času, potem luči 1 in 10 je na ob istem času, kot tudi. Edina stvar je, da sem govoril o digitalnih izhodov (0 ali 1), vendar želite PWM 50% ali 100%. To je v redu, je lahko easilly prilagoditi. Ni vam treba skrbeti za zanko znotraj zanke. Toda: kako boš za izvedbo PWM? Ali C1 do C10 zatiči imajo PWM modul, ali boste za izvajanje programske opreme PWM s klopi grofov na timer? Gremo naravnost to prvi in ​​nato dokončno kodo.

Bom uporabite samo 5, tako C1 do C5, sem našel PIC s 5 PWMs, če drugače PIC ni na voljo, bom šel za programsko opremo PWM.

[QUOTE = varunme] bom, da oddaja samo 5, tako C1 do C5, sem našel PIC s 5 PWMs [/quote] Torej, kaj je lahko zgled s 5 luči takrat. Če potrebujete več, samo urediti linijo opredeliti. Mimogrede je koristno, da se naučijo, da uporabljate PIC, bom šel s primerom, dokler pogon PWM. Ne uporabljam PIC, tako da je dal kodo PWM sami ali ustvarite novo temo o tem.
Code:
 # define _TOTAL_LIGHTS 5 for (i = 0; i

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back