DSP in FPGA / CPLD

K

kostbill

Guest
Zdravo.

Imam nekaj rdeče niti in so nekateri ljudje pravijo, da
DSPs so močnejši v zapletenih matematičnih funkcij, kot
FPGA, medtem ko drugi pravijo nasprotno.

Na primer, pa nazaj, je bila nit za mp3 predvajalnik in
veliko ljudi je predlagal, da bi bilo bolj primerno DSP,
lahko kdorkoli razloži, zakaj je to?FPGA niso hitro ali močnih
Dovolj?

Hvala.Dodano po 2 urah 15 minutah:pozdravljeni še enkrat!

Nisem videl drugo mesto na DSP / FPGA in zato sem post
moje vprašanje.

Jaz bom samo sedeti in gledati quit druga nit.

Oprostite.

živjo,

vedno obstaja zmede med obema.sem storil moje zadnje leto projekta na preoblikovanja FPGA samo (ne more izvajati, čeprav 2).Rekli so mi, da bi bilo bolje, če sem imel izvajajo na procesor DSP.

Razloge sem našel je bilo, da je prva stvar, izbiri in uporabi na terenu.Če obstajajo goinf, da visoka stopnja matematike, bi bilo bolj v zvezi z obdelavo signalov, da je pametneje, da izberejo DSP procesorjev očitno beeing reaso, je bil njene so namenjene.Vendar, če bi bilo treba kompromis za stroške na zelo izrazito nizke freqeuncy delovanja, potem pa gremo na FPGA.Če bi lahko konfigurirate arhitekture, potem varčujemo z vidika območju prav.da bom bolj advnatageous.Vse je odvisno od vloge u uporabljajo.Denimo, da so u oblikovanju vloge za medicinsko uporabo, u strjena lava le kompromis za hitrost ..njegovo zelo pomembno, skupaj z natančnostjo ..Njena očitna abt težave pri izvajanju kompleksnih ali plavajoči vejici v VHDL ...in tako bolje in učinkovit način, bi se DSP procesor in hitrosti so prestopile 1,2 Ghz ..zato moramo izbrati.

upanje to owuld dodate nekaj svetlobe, da dobite odgovor.

/ cedance

hi;

DSP je za kompleksne aplikacije, ki temeljijo na digitalne obdelave signalov, kot so obdelava slike, glasu predelavo, recognation ali stiskanje in tako naprej, DSP zagotavlja z vgrajenimi v zapletenih matematičnih funkcij, pripravljena za uporabo v vaše prijave,
FBGA gradi od začetka, ste omeniti, ampak kodo, zato je tako težko uporabiti v digitalni signal obdelavo vlog, čeprav je mogoče,

hvala

Mislim, da je ključ pomnožimo
algoritem, če je vaša potreba po številnih multiplikatorjev
izberite DSP (DSP običajno vgrajeni zmogljiv MCU)
drugače, izbere FPGA.
ker *, / vedno je velik problem v H / W izvedbo, (tudi v FPGA).

DSP je v bistvu mikroprocesor s priročno hitro množijo, se kopičijo in zanka navodila.

Pred petimi leti sem zgradil oblikovanjem snopa in sisteme za obdelavo slik, ki vsebujejo stotine čipov DSP opraviti zahtevano število-škrtanje.

Zdaj gledam nazaj na tiste dni in samo smeh.Jaz sem zdaj početje štirikrat toliko, da je obdelava v enem čipu FPGA.

DSP je dobil svoj namenske strojne opreme za obdelavo signalov funkcije, kot so transformacije,

V CPLD za izvajanje te strojne opreme, bi bilo potrebno veliko celic Makro.Tudi odvisno od tega, koliko ur dobro optimizirana kodiranje, izvajanje kode bo tam.Tako razmišljanje o CPLD za obdelavo signalov na področju, mislim, da je slaba izbira.

Torej, če gre ur za obdelavo signalov ali zapletene matematične aplikacije, uporaba DSP, da bo prihranilo čas ur.

Zdravo.

Od vseh si rekel, sem dobil naslednje, da je DSP je že assinged
opraviti določene naloge, da FPGA ne more.To je v redu, vem, da

Kaj Sprašujem se, če FPGA ima pooblastilo, da to počnem BOLJŠA
od DSP, ne glede na difficutly kodeksa.Če imamo vrata,
bomo zgradili multiplikatorji itd ..Ampak potem seveda, je stvar
uporabiti pogostnost IC.DSPs delujejo v višjih frekvenc od FPGA?
Zakaj?

echo47 FPGA je dejal, da so močnejši, še post o mp3
igralec izvaja v FPGA, amost vsakdo dejal, da bi lahko bilo bolje
z DSP.Zakaj?

Žal mi je dolgčas, če sem vas.

Hvala.

dejansko
FPGA so za arhitekturo developpers (strojna oprema!)
DSP in za mehko developpers!

ni enak pristop!
Aniway, ZDAJ, vgrajenih v mac FPGA postala bolj učinkovita in močnejša od DSP!
Prav tako lahko storijo / / računanje, (ni možna v DSP)VENDAR ...
morate vedeti, kako zgraditi svoj DSP arhitektura v vašem FPGA!
Moraš orodja in jezik knowlage (VHDL, verilog ...)

v FPGA lahko izvaja dsp računanja in druge kontrole znotraj istega čipa!

Obstaja več močnih FPGA zdaj.Med njimi so vgrajeni DSP bloki in nekaj priročno funkcijo.Če funkcija želite uporabiti, ni v njem, lahko zgradili to novo funkcijo, ki ga sami kodiranja.Kakorkoli že, FPGA je dobra za vsako delovno mesto.FPGA z visokim uspešnost in veliko funkcij, imajo višjo ceno na enoto.

Oglejte si to:
http://www.xilinx.com/products/virtex4/capabilities/xtremedsp.htm

Ne vem, kaj je v MP3 predvajalnik, vendar ne zahteva veliko število škrtanje.Starega računalnika Windows lahko naredimo to čisto v redu.Izgleda, da sodobni FPGA bi bilo veliko pretiravanje.

Torej morate biti poznavanje koncepta programske opreme Radijski te dni, so tiste, ki temeljijo na DSP procesorjev in glavne prednosti, ki jih je, je prilagoditev, ki jih zahteva todays radio, imamo različne standarde, kot so A, GSM, CDMA etc in zahtevamo, dvojno in tri band določa, zato je enostaven za konfiguriranje obstoječi zgradbi na DSP za Transciever.Podobno, DSP imlementation je lažje spremeniti ker desgin FPGA bo zahtevalo bolj Grozničav preobrazbe.To je moje osebno mnenje, in ljudje se ne strinjajo.Ampak čutim, da bi DSP spremenimo nekaj modulov programske opreme za njeno prilagoditev za druge aplikacije ker FPGA bo več programskih sprememb in truda.

Živjo!
Preberi to.Mislim, da ta članek vam lahko pomaga.

"Izbira DSP in FPGA za vaše Application"
http://www.hunteng.co.uk/dsp-fpga.htm

- Good Luck

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back