DSO PC vmesnik

F

Fish4Fun

Guest
Hej Ljudje,

Želim zgraditi visoko zmogljive DSO vmesnik za PC temelji zaslonu.To je hobi usmerjen projekt, in tako sestavni stroški so najpomembnejši za moje načrtovanje časa.Imam skoraj nobenih izkušenj z diskretnimi ADCs, čeprav sem naredil veliko obravnavi o njih.Jaz sem počasi gledamo na AD9215 in AD9214 za ta projekt, vendar ima nekaj pridržkov glede podatkov pufrskih to hitro.Zaradi precej visoke stroške majhne količine visoko zmogljive RAM, to je bila moja misel, da poskuša vključevati dokaj poceni računalnika RAM za pufru.Sem pregledala različne BITSCOPE Shema je na voljo na internetu, in menijo, da z ADC hitreje in hitreje / globlje pufra, da je zelo visoko učinkovitost DSO je dosegljiva na hobbyist s proračunom.Prosimo, opozarjajo na nevarnosti, da sem jaz verjetno naleteli, in daj mi nasvet in predloge, kot vam ustreza.

Hvala

Želim zgraditi zunanje ali notranje PC DSO?

imxo, DSP z pci hosh vmesnika pristanišče privabiti uporabiti za notranjo PC DSO projekta ...

goshka,

Zahvaljujemo se vam za odgovor.Kaj bi rad naredil se gradimo DSO kot zunanji škatli, da lahko pufra podatkov je neodvisen od računalnika in nato pošlje puferskih podatkov na računalnik preko standardnega protokola comm.Moja ideja je bila, da uporabijo komercialno dostopne PC100 SRAM, saj je zlahka dostopni in poceni.PC100 SRAM palice napišete v 64bit segmenti in imajo latence da belies njihovo 100Mhz ocena, vendar je bilo moje mišljenje, da več palic bi omogočili kompletov pristop, ki bi omogočali do štiri kanale res 100Mhz pufrskih.Čeprav 100MSPS ni Lomljava zemljo, da bi služil mojim potrebam, če je vzorec globine so v 1s območju na tej stopnji.Kaj bi res radi, je a košček od povratne informacije o splošni pristop tega projekta pred i porabili veliko časa delajo v podrobnosti.Jaz bi tudi rada nekaj splošnih predlogov o drugih načinih maksimizirate perfomance ter zmanjšanje stroškov za komponento "1 off" prototip te vrste.

Hvala

Dober dan.

imxo, DSP FPGA, je resnično standard odločitev tega problema.

Zakaj si raje SRAM različica potem DSP z SDRAM Zunanji Memory Interface SDRAM modul odločitev?

Tudi Poglej Agilent HFBR Svjetlovodna optika izdelek za PC vmesnik.Na primer, HFBR-RUD100, HFBR X5XX

, Če želite uporabljati USB vmesnik z PC, loook na DSP z USB vmesnikom perfomance ...

Also, poglej DSP sistem poveljevanja širitev za dela s krožnim pufra podatkov ...

goshka,

Ponovno hvala za vzeli čas, da predložijo svoje pripombe o mojem projektu.Sem štejejo uporabo FPGA za ta projekt, vendar je mislil, da bi se lahko uničenja na veliko načinov.Nikoli nisem delal z FPGAs, vendar so želeli kar nekaj časa, tako da bom izkoristila priložnost, da razišče FPGAs za ta projekt.Če imate kakršne koli predloge o posameznih družin FPGAs potem bi cenim vaš vnos.Seznanjen sem z Atmel družine mikroprocesorjev, in tako sem nagnjena, da začnete z AT40K vrsto FPGAs če imate drug komentar.

Hvala

Predvidevam, da aktivno povezave na druge strani v tem forumu, so sprejemljive, če ne, prosimo, obvestite me in bom ubil povezavo.Ne vem, kako sem to zelo dobro navoj, vendar je želel s točko vsakogar, ki ugotovi to nit in želi več informacij, da ne bo isto napako sem naredil:

ftopic41841.html

Hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back