DS1307 & Rechargeable battery

L

lats

Guest
Zdravo prijatelji .... sem uporabo DS1307 RTC v uporabi.Za Battery Backup sem priloženo majhno 3,6 volt 60mAH NiCd baterije.Ampak baterije odvajanja
in prihaja v slabem stanju zaračunajo od trga.Ali DS1307 dajatve baterije z njo, ali bom moral dajatev je sepeartely od 5 voltov.Če sem dal 1N4007 diod v serijo s 5 voltov
in baterije ve terminal bo, da bo dovolj za polnjenje baterije. (Kot sem poskušal prikazati s priloženo shemo).I so priložene baterije tudi fotografijo.

I vas prosimo, da odgovorite čim prej.

Hvala.
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

The DS1307 ne zaračuna vsako baterijo priključena na njegovih priključkih.Boste morali napolniti polnilna baterija preko zunanjega vira kot so omenjene.Namesto z uporabo CR2032 Litijeve 3volt gumbasto celico v kraju, bo imel življenje več kot eno leto.Kaj je potrebno za polnilna baterija?Srečno

Hvala za odgovor.Pravzaprav isto baterijo imam omenjeno je bilo določeno z mojo stranko.Prav tako sem ga vprašal za prehod na CR2032 pa je zavrnil.po dajanju 1n4007 dioda (kot sem pokazala indiagram) da bo zaračunavanje napetost = 4.3volts, bo to rešilo problem?ali bom moral dati DVE 1N4007 diod v seriji, ki bo zaračunavanje napetost = 3.6V, Will te metode polnjenja v redu?

Živjo,

Nekaj podobnih stvari - v DS1340 ima Vlagati Cureti polnilnik - vendar mislim svoje samo v SMD

Glede na to Maxim baterije naj traja 11 let, brez kakršnih koli dajatev, kadar se uporablja z ds1307

"A BR1225 litijeve primarne celice je ocenjeno na 48mAh. Zato (0,048 / 500e) - 9 = 96.000 ur ali 4.000 dni (skoraj 11 let)"

V moji pogoji, ko je baterija ni v stanju zaračuna, kadar so nameščeni v
1. roku, bo diode biti ok za polnjenje?

Da lahko uporabljate s serijo diod 5volts za zaračunavanje.Toda omejitev trenutnega z uusing je 22E 0,5 vata upor v seriji s diode.Srečno.

Hvala pranam.Za znanje Želim vedeti, kako si to upor izračunana vrednost.& I morajo uporabiti eno ali dve diode v seriji?

Uporaba ene 1N4007 diode v serijo 5volts se spusti na 4.4V zaračunati 3,6 volt battery in morebitnega presežka sedanjega bo možganov skozi upor.Vrednost je samo praktične ugani, ki bi moral delovati v dobro.Brez baterije in dejanskih napajalnih v roki, je težko izračunati natančne vrednosti.Srečno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back