ds1307 + ch bit aktiviranje

O

omid_juve

Guest
kakšnimi pogoji lahko spremenite vnaprej bit ch v drugi register, ki je nastavljen na nič, da spremenite na 1 in povzroči ds1307 prenehajo delovati?

Oprosti, če sem narobe razume vaše delovno mesto, vendar v ds1307 ch bit v register 00h, vendar po mojih izkušnjah z ds1307, le pušča backup baterija bo uničil register vrednost in da čipi stop do dela

V svoji nalogi sem že 3 naprave na i2c bus at24c256, atmega16 (kot master), ds1307 ampak moj projekt deluje v redu za približno 1 mesec, ko pa je ta ds1307 preneha z delom ne u kakšno idejo za ta problem?

Je at24c256 še vedno dela? Vsaka napaka zastave od ds1307? Kolikor vem, 1307 je zelo vzdržljiv v številnih stanju, vključno z več napetosti. To težavo lahko programsko opremo, poskusite nadzor ds1307 ročno (kot so nastavitev časa) in vidim, če ni nobenega odgovora.

at24c256 deluje pravilno samo napako, da sem dobil je, da bo po včasih (približno 2 ali 3 tedne) bit CH onemogočen (vez z 1) in i don `t ve, zakaj? i uporabo Bascom za pisanje kode za mojo atmega16 in i opredeljeno i2cdelay = 10 (100kHz ura) za ds1307 prenos podatkov in i2cdelay = 1 (400khz) at24c256 za prenos podatkov

[Quote = omid_juve] v moj projekt imam 3 naprave na i2c bus at24c256, atmega16 (kot master), ds1307 ampak moj projekt deluje v redu za približno 1 mesec, ko pa je ta ds1307 preneha z delom ne u kakšno idejo za ta problem? [/quote] Pozdravljeni, lahko gre za napako v kodi, ko ste prebrali registrov iz RTC. Ko berete / jim pišete (registri), se prepričajte, da ne piši bit 7 registra 00h .... Poleg tega se v krog, preverite spajkanje na VCC in pull-up upori .... Srečno!

Lahko je ur baterija prenehala delovati, čudno, če ne napetost daje DS1307 pin akumulator (3. pin), da preneha z delom, ne bi smelo newbie bi napako, sem zapravil veliko časa za osredotočanjem na programsko opremo .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back