DS1302 RAM

A

alexz

Guest
Kako se lahko uporabljajo v RAM DS1302 RTC?
Če Curiti chrger biti vedno omogočeno?

RAM lahko uporablja enako kot registrov RTC.Edina razlika je, da ne RAM vsebine ne dobijo avtomatično poveča kot registrov RTC.

Curiti dajatev se lahko da samo na levi, če uporabljate akumulatorsko baterijo.Moja izkušnja je, da uporabite litijevo baterijo in jo izključite polnilnik.Litij celice se lahko hranijo DS1302 teče že več let.

Torej, kaj je namen RAM-a?
Če je mogoče, da se uporablja?

Lahko se uporablja za shranjevanje nehlapne varaibles.Tiste, ki jih želijo, naj ohranijo svojo vrednost tudi v primeru izpada električne energije.To je odlična lastnost, saj zagotavlja zelo enostaven in nizke stroške skladiščenja varaiables na baterijo podpira RAM.Ker je to RAM, vi dont treba skrbeti cikla zamud in spomin škodo, kot je primer pri EPROM.

-------------------------------------------------- -----
Če menite, da moj post pomagal, prosimo, kliknite na "Pomagal mi je" gumb na koncu svojega delovnega mesta.

techie wrote:Curiti dajatev se lahko da samo na levi, če uporabljate akumulatorsko baterijo.
Moja izkušnja je, da uporabite litijevo baterijo in jo izključite polnilnik.
Litij celice se lahko hranijo DS1302 teče že več let.

Če ste poskusili bremeniti non-baterijo za polnjenje, kot so litij celice (ne litium ion se uporablja v mobilnih telefonih in kamere), vam ne bo le škodo, ampak tudi lahko povzroči nevarnost požara ali eksplozije.

Sprva, ko sem nekaj vezij, izdelani z uporabo DS1302 ni-cd baterije, nato pa v breme prevalila na litij celice, nisem hotel spremeniti firmware, tako da sem uporabil diode 1N4148 v seriji z litijevo celico.Na nizki tok, ki črpa DS1302, diode edini vzrok zelo majhen padec napetosti in DS1302 tovarna lep.

Jaz sem gonna raba to baterijo:
http://uk.farnell.com/jsp/endecaSearch/partDetail.jsp?SKU=3031962&N=401

ki je litij in Rechargeable

To je tako litij Navada dobil poškodovanih zaradi zaračunavanja.Toda polnjenje litij baterija ni zelo naravnost naprej.Poleg obračuna litijevih baterij, dont je bila nazadnje zelo dolgo, in tudi če vi dont dajatev-odvajanje pogosto, boste izgubili sposobnost v nekaj letih.I dont misliš, da bo dobil veliko ostalo zmogljivosti po 5 letih.V primerjavi s to preprosto uro litija celic je zelo poceni in dolgotrajen.10 let je skupna.Znesek tekočih DS1302 črpa, ni nobenega smisla za uporabo v breme baterijo.

nekaj točk:
- Oven v RTC le splošne spomin.Uporabil sem ga za več stvari: alarm-krat, gesla in tako naprej, vendar je do svoje ustvarjalnosti.
- Nikoli ne zaračuna litij celico v kaj drugega kot polnilec izdelani za litijeve celice.obdobju.techie's opozarja zaradi požarov, so popolnoma pravilne.obstaja video plava okoli na internetu, ki prikazuje majhno celico ulova požara in pekoč občutek, ko priključite na nicad (verjamem), polnilnik.
- Po ceni 2,50 £, sem poglej super cap.
- Če želite, baterijo za polnjenje, uporaba NiMH.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back