določen napetosti regulator vs nastavljiv napetostni regulator?

E

EEHobby

Guest
Zahvaljujemo se vaši fantje zelo veliko, preden mi dali pomoč na pridobivanje-5V prej. Delam na prenosni instrument. Moja napajanje +12 V baterije. Rabim tako +5 in -5 moči za druge IC. Metoda vaše fantje priporočljivo za ustvarjanje -5 res koristno za mene. Vendar pa bi rad vedel, kaj je najbolj učinkovit način za +5 V iz 12 V oskrbo? Ali naj uporabljam nastavljiv regulator napetosti ali določen napetostni regulator? Sem šel skozi nekaj napetosti regulator IC, vendar nisem prepričan, za najboljši način. Še enkrat hvala za pomoč in nasvet.

u lahko poskusite preklopiti pretvornik, kot so buck pretvornik? ali linearni regulator? kot 7805

Obstaja veliko več za izbiro regulator. Za delovanje baterije boste morda morali nekaj z nizko pripravljenosti / delovni tok. Preklopni regulator vedno prinese hrup skrb. Tako da boste morali pretehtati dobre in slabe točke, glede na to, kar vaša vloga zahteva

naj uporabljam nastavljiv regulator napetosti ali fiksno napetosti regulator
Kar zadeva učinkovitost, bi jaz spremeniti vaše vprašanje:? Linearno ali preklapljanje napetosti regulator? Tako je lahko stalna ali nastavljiva .. Če potrebujete samo 5V in vam ni treba skrbeti moči izgubi, potem bi bil odgovor linearna, fiksni regulator napetosti (na primer 7805 za 1A, za manjše 78L05 tokovi, itd) .. Če vam ni všeč, da veliko pretvarjanje energije v toploto, potem je odgovor preklapljanje regulatorja, in, kot ga potrebujete fiksnih 5V, določen preklapljanje regulatorja bo najboljša izbira, na primer, LM2574-5V (1A), ali na stotine pri drugih, MAX-serije, ali LT-series ali drugih .. Ko boste izbrali nastavljiv (linearno ali preklapljanje) napetostni regulator: če potrebujete nastavljivo izhodno napetost, ali, .. Če nimate določen IC v roki .. S spoštovanjem, IanP

dobili hladilno telo preveč. pomaga veliko v odvajanje toplote, tako da se spomnim ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back