Digitaly nadzorovanih napajalnik

T

tjalps

Guest
Zdravo!

Želim uporabiti LM2678 (h ** p: / / www.national.com/pf/LM/LM2678.html) za nadzorovane digitaly napajalnik.Ampak ne morem najti rešitev za nadzor proizvodnje z napetostjo microcontroler.

Vsak dober predlog?

S spoštovanjem!

check out digitalne kontrolne raztopine od Texas Instruments.Zlasti njihovih UCD serija bo verjetno naredil kar hočeš

Zdravo tjalps

tudi z uporabo dvojne dpot čip kot ad8402-100k

to se lahko uporabi za nadzor tok in za napetost kot del mostu omrežja v regulator postopka Center dioda zaklepanje oddelek dodajanje pass tranzistor kot digitalni nadzorovanih
sedanje Skretnica tudi donosi sedanjih omejitev

Sentencija razpon digitalnih spremenljivi tok, napetost shunts in digitalni avdio lončkih ...
http://www.maxim-ic.com/pl_list.cfm/filter/dp
i model Proteus VSM modeli za te dele zaprosi za kaj morate

Zdravo!

Hvala za vašo pomoč in sugestions.Jaz sem trdno sklenil, da bom se uporablja kot osnova LM2678, ker je to dobro preskusilo v moji aplications in ni tako zahteven.

Moram najti način, da vidite, kako nadomestiti R2 upor na dodano sliko.
Mogoče s kombinacijo AD pretvornik?

Vsaka dobra rešitev?

Lep pozdrav! [/ Img]
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

V priloženi datoteki boste našli shematskimi za oskrbo z električno energijo temelji na LM2576ADJ (bližnjega sorodnika v LM2678) ..
Nadzor nad to IC se doseže s pomočjo digitalnega potenciometra (IC6), vendar je glavna ideja tega excercise je bil ustvariti 0-5V nadzor nad LM2576 ..
To je mogoče storiti z odvajanjem 0-5V nadzor napetosti na desni strani R11, kar v vašem primeru, se lahko realizira z D / A pretvornik, ki ga obvladuje mikrokrmilniška ..

Mogoče to idejo, bo kakršno koli uporabo, da vas ..

S spoštovanjem,
IanP

Zdravo!

Mislim, da to ni slaba rešitev.Kaj menite o temperaturi, stabilnosti in tolerance digitalnih potenciometrov?

Jaz mislim, da se z 12 bit A / D bom dosegla beter Resolucija temperature in stabilnost.

S spoštovanjem!

To je zelo preprosta:
Samo priključite DAC output na levi terminala za R1.
To je obviuse, da najprej R1 levo terminal mora odklopiti od tla!
spremembe vrednosti R1 in R2, da boste lahko dobili zaželeno vrednost izhodne napetosti.

s to metodo,
je prav tako lahko dobil izhodno napetost manj kot Vref za čip preveč.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=49411&highlight=pic
http://edaboard.com/viewtopic.php?t=61913&highlight=digital nadzorovane dobaveIskanje sodišča za:
digitalna in nadzorovanih in električne energije in dobava

Zdravo!

Najboljša rešitev, ki jo mojem mnenju je ena od IanP.Kaj misliš, ali kdorkoli drug?

S spoštovanjem!

... lahko tudi "razkoraka" in primerja izhodno napetost z uporabo R2R DAC; v nekaj besedah nahraniti R2Rref z vout in uporabo DAC izhodno napetost kot povratne informacije ...

upanje to pomaga,
/ / a

12-bitni D / A pretvornik, v tej vlogi, se zdi boljša možnost ..
Also, A / D konverterji ponavadi imajo lastne, notranje napetosti, referenca, ker, če ste uporabili digitalni potenciometer boste morali dodati na ..

Druga možna razširitev tega vezja je sedanji omejuje področje; v enostavnih besed, uporabite drugo opamp s sedanjo zaznavanje upor na pozitivne železniškega in združiti opamp's output z nadzorom napetost na R11 ..

S spoštovanjem,
IanP

Pozdravljeni, vas vse in IanP!

Mislim, da ta razprava gre v pravo smer.Ali bi lahko v kratkem opisali vaše naloge Sheme okrog regulacije napetosti del okoli LM2576 in tudi IC1 opamp.

Jaz bi tudi hapy, če bomo lahko countinue s podrobnim opisom trenutnega omejuje področje.

S spoštovanjem!

Videl sem dobre digitalno krmiljen napajalnik na Circuit Cellar spletni strani tekmovanja arhivu.Lahko iščete povezave.

Zdravo!

Smo prenehali z novicami?Prosimo, nadaljujte s to temo.

S spoštovanjem!

Pripeto je primer, kako graditi D / A kontroliranih sedanji zakonodajalec ..
Z nekaterimi manjšimi spremembami ta zamisel se lahko izvaja s predhodno razpravljati napajanja ..
In spet, proizvodnja iz curent limitter se lahko kombinirajo s signali iz R11/R7 ..

S spoštovanjem,
IanP

Vse nove ideje o digitaly nadzorovana Power Supply?

S spoštovanjem!Dodano po 4 minutah:IanP Mogoče vam lahko razloži malo o svojem delovanju especialy del vezja za napetostno prilagoditev?

S spoštovanjem!

Kot sem omenil prej, to vezje je baterije s programirljivim jakosti izhodnega toka (nadzor napetosti krmiti FB - povratne informacije - preko D2) in napetosti mejo okoli 5.5V (nadzor napetosti od te podružnice se krmijo s FB s D4) ..
Kot lahko vidite, tako za nadzor napetosti, ena od sedanjih nadzor, eno od napetosti nadzor, "izpolnjuje" na FB pin in whichoine višja prevzame nadzor nad LM2576 ..
Brez nič povezan z izhodno terminali, ni trenutne teče skozi Rsense (0.05Ω), tako da je napetost na anodi z D2 bo nizka in LM2576 bo "poskusil" za ustvarjanje kot visoke izhodne napetosti je mogoče ..vendar pa obstaja drug nadzor napetosti,
ki nastanejo z delilnikom napetosti (R5-9.1k/R8-1k) in ta nadzor napetosti (hranijo skozi D4) bo dejansko nastavite izhodno napetost ravni:
Vout * [1kΩ / (9.1kΩ
1 kΩ)] 0,7 V (D4) = Vref (1.25V)
Nato: Vout ≈ 5.5V

Kar zadeva trenutne kontrole, je trenutni tok zaznane na R = 0.05Ω in dopolnjena z 1 / 2 LM358.Proizvodnja se hrani na 2 / 2 LM358 in v primerjavi s kontrolno napetost iz D / A pretvornik: višje napetosti iz D / A (nižja je FB napetost) in višjo izhodno napetost (- beri: tekoče), ki za izhod ..

S spoštovanjem,
IanP

Pozdravljeni IanP!

Hvala za ta opis.Mogoče, če ni preveč bi lahko opisali tudi zgornji shematskimi LM2576_DigitalControl.gif!

S spoštovanjem!

Danilo

Pozdravljeni IanP!

Ali lahko opišete prvi vezja (LM2576_DigitalControl).Smo poskušali zgraditi ta pa ni delovala pravilno.Si lahko tako prijazen in zagotavlja informacije?

S spoštovanjem!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back