digitalno pretvorbe analognega signala hitrosti zaznavala

H

Hanif

Guest
Živjo,

Moram zamenjati analogno vrednost prikaz hitrosti, senzor z digitalnim enim (7 seg izpis).output senzor hitrosti je analogna val sinusni signal (frekvenca 400 Hz).amplituda signala je raznolika kot hitrost sprememb, zato kaže hitrost sprememb, kot sledi; max signal amplitude sega do 13 Vpp.

2 Vpp -> 5m / s
3 Vpp -> 10 m / s
.
.

bi jaz raba MCU ADC neposredno na 7 seg izpis ali obstaja stvar, poleg tega potrebna, ker rabim v sprememba prikaza vrednosti glede na spremembe v analogni signal (ker izhod ADC nenehno spreminja z sinusni signal val, ki ne zahteva ).Jaz bi bil zelo hvaležen, če neki organ pomoč mi v tej zadevi.čaka na odgovor

Hi Hanif,

I `m" tip analogni ", vendar sem beleave, ki jih lahko uporabite nekaj tipičnih eno mikro-čip z lastno
onchip ADC (PIC, AVR ...), in so mar `t drago.

Vem le nadzoru extern ADCS-imate "Conversion Start" pin / signal, z njimi lahko vzorec / odčitavanje vaš ADC vrednosti, če želite v naključno čas ...
Mislim, mora biti mogoče, ravnanje z njimi je povsem enak kot pri onchip ADCS tudi, če ne, boste morali zaprositi za shranjevanje register in napolnimo z ADC-data samo "občasno", saj je z začetkom konverzije signala v drugem primeru.
Izhod ADC je po vseh preusmeritvenih kolesarske osvežiti, pa boste videli isto kodo, če je signal amplitude stabilnem / nespremenjena!
Moji se imate dve časovni razpored za uporabo, je vaš prvi cikel merjenja in druga je odčitavanja / zaslon kolesarjenje?
V primeru, da ste vsi lahko upravljate zaslona spremembe skozi vaše conversionstart signal preveč ....

Za več informacij:
Onchip-ADCS so pogosto "posebnih" input range_ na primer 0,5 - 1.2V ali tako, da ste za vožnjo,
Mislim, da je pogosto boljše easer-za delo z "normalno" (zunanji) ADC, vendar je odvisna od vaše specifikacije ...
K.

Ker analogni prikaz zagotovo je, bi morali imeti usmernik (in napetost delilnika nizkoprepustni filter) pred ADC.

Mimogrede.

have a constant frequency?

Ali signal dejansko
imajo stalno frekvenco?Večina hitrost senzorji so enostavno AC generatorji
s hitrostjo sorazmerno frekvenco.Frekvenco merjenja je očitno obdelave signalov metoda v tem primeru.

Da, frekvenca je konstantna, tj 400Hz sinusni signal, le amplituda signala je sprememba glede na povečanje / zmanjšanje hitrosti čoln.v resnici je senzor hitrosti EM Log (elektromagnetnih Log).amplitude signala proizvodnja je sorazmerno z ladjo hitrosti (v vozlih).

Moram zamenjati stari analogni prikaz števca z digitalnim ena (7 seg izpis).ta zahteva pretvorbo A / D, vendar ADC izhodna dobil stalno spremembo zaradi sinewave signala.rabim zadobiti sprememba ADC, ko spremembe amplitude signala zaradi spremembe ladjo hitrosti.

Prosimo koli od pomagaj mi, da to storite.Vsaka pomoč bo dobrodošla.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back