Digitalna ura

M

MSRA

Guest
i želijo zgraditi digitalna ura z 555 timer, 4518,7447 in segmente. Ampak problem je, nimam bi vedeli, da niether sem našel ustrezne shematičen niti teorije v zvezi z njo ....:|, tako da lahko kdorkoli od vas zagotavljajo me nekaj koristnih thory in če zaidejo vse shematski za to.:! : thankx vnaprej .... SREČNO NOVO LETO

Hi prijatelj, Srečno novo leto tudi Spodaj je datoteka, ki sem dodal za vas. svoje digitalno uro, sestavljena iz diskretnih komponent logike, mislim, da je vzorec krog datoteke Proteus, Enjoy! Če želite izvedeti, za oblikovanje časovniki / števci, najdete v knjigi Albert Malvino, Digital Priciples in aplikacije. PS: dont pozabite push "Pomagal mi" gumb huh: D

hvala U.. ampak verjemite mi, imam tale ...... in zato ne uporabite je, da nima drugega v njem.

To je wery preprosto, da bi sekund indikacijo. You povezati 2 7447 in 2 LED zaslon z U11 in U12, kot prikazuje minut. Timer 555 ni stabilen. Uporabiti morate piezo Cristall za generator frekvence. jj

ALI ... Lahko preprosto dodate LED bo spremljati pulz od časa kroga (kristalnega oscilatorja bi raje) in se prepričajte, da je ura 60 Hz utrip LED, utripa vsako 1 sekundo. Poglej, kaj sem storil v nadaljevanju .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back