S
sharanbr
Guest
Hi,
Jaz sem novi v obdelavo signalov in trenutno poskušam razumeti DCT koncept.
Obstajata predvsem 2 konceptualna vprašanja imam:
1) DCT enačba je podana kot:
XK = vsota (xn cos ....)
, Ki se lahko razširi kot:
x0 = x0 cos (0) x1 cos (..) x2 ...
Podobno x0
Tukaj
), kaj je res učinek pomnoži vrednost v časovnem prostoru (x0 zgoraj) z kosinus funkcijo.
b) enoten preoblikovati vrednost na primer x0, x1 transformacije so res odvisne od vseh vrednosti v časovnem prostoru.Ali je to pravilno?
2) Treba je omeniti, da DCT ne dela ločevanja frekvence komponent.
Na primer visoke frekvence lahko sestavne dele, se lahko razlikuje od nizke frekvenčne komponente.
Nisem zares sposobni razumeti, kaj je mišljeno z visoko frekvenčne komponente in nizko frekvenčne komponente.Na primer, če vzamem eno digitalno vrednost v sliko, kako lahko to corelate visoko frekvenco ali nizke frekvence?
Lahko nekdo pojasni?
S spoštovanjem,
Jaz sem novi v obdelavo signalov in trenutno poskušam razumeti DCT koncept.
Obstajata predvsem 2 konceptualna vprašanja imam:
1) DCT enačba je podana kot:
XK = vsota (xn cos ....)
, Ki se lahko razširi kot:
x0 = x0 cos (0) x1 cos (..) x2 ...
Podobno x0
Tukaj
), kaj je res učinek pomnoži vrednost v časovnem prostoru (x0 zgoraj) z kosinus funkcijo.
b) enoten preoblikovati vrednost na primer x0, x1 transformacije so res odvisne od vseh vrednosti v časovnem prostoru.Ali je to pravilno?
2) Treba je omeniti, da DCT ne dela ločevanja frekvence komponent.
Na primer visoke frekvence lahko sestavne dele, se lahko razlikuje od nizke frekvenčne komponente.
Nisem zares sposobni razumeti, kaj je mišljeno z visoko frekvenčne komponente in nizko frekvenčne komponente.Na primer, če vzamem eno digitalno vrednost v sliko, kako lahko to corelate visoko frekvenco ali nizke frekvence?
Lahko nekdo pojasni?
S spoštovanjem,