DC Offset

P

Poison_83

Guest
Pozdravljeni!

Rabim malo pomoči z nekaj analognimi design, moj znak je nizka pogostost-sporočilo, da je 0,2-5 Hz (~ 500mV PK-PK) z DC offset za nekaj voltov (2-4 V).Ta DC-ravni ni konstantna, da kapljice počasi skozi čas.
Zdaj hočem, da se znebite tega DC-ravni in želim AC-signal leži med 0-1V (v tem primeru).
Da bo jasno, želim min-vrednost AC-signal, da se moja nova izhodišča in želite signal, da so pozitivne.
Kako naj se ukvarjajo s to izhodiščno problem, OP Amp povratne informacije na nek način?
Hvala ...

/ P83

Poison_83 napisal:

Pozdravljeni!Rabim malo pomoči z nekaj analognimi design, moj znak je nizka pogostost-sporočilo, da je 0,2-5 Hz (~ 500mV PK-PK) z DC offset za nekaj voltov (2-4 V).
Ta DC-ravni ni konstantna, da kapljice počasi skozi čas.

Zdaj hočem, da se znebite tega DC-ravni in želim AC-signal leži med 0-1V (v tem primeru).

Da bo jasno, želim min-vrednost AC-signal, da se moja nova izhodišča in želite signal, da so pozitivne.

Kako naj se ukvarjajo s to izhodiščno problem, OP Amp povratne informacije na nek način?

Hvala .../ P83

Hmm, ni videti vašo povezavo!Jaz sem Popolnoma nov tukaj, tako da morda ne vem, kje iskati ali pa sem samo slep?

Toda ne uporabljate "Odmik-Null", za odpravo notranjih offset-izpad v OP z lonec ali kaj podobnega.
Mogoče kako bo to delovalo, če DC-ravni je stabilen, vendar pa v mojem primeru, da je počasi potopitev ves čas.

dragi šele raba spenjanje kondenzator ali filter za odstranjevanje dc odmik od signala

Ker je vaš AC sestavina je zelo nizka frekvenca (0.2Hz), da je ta naloga zahtevna.Kaj vi potreba je v bistvu Visokopropusni filter s kotno frekvenco nekaj podobnega 0.1Hz.To je mogoče doseči s preklopom vezja kondenzator, ali z aktivnim filtrom.

hi rešiti problem izravnavo morate uporabiti cpacitor
če želite, da komajda gredo pozitivni del vašega signal boste morali uporabiti polovico diodni usmerniki val: idea:

Domnevam, če uporabljate spenjanje kondenzator in filter (če je potrebno samo), problem lahko reši.

Hvala za vas odgovor.

Ko rekel, da sem lahko uporabite samo kondenzator, v kakšni velikosti bi to morala biti, če želim, moj znak (~ 0,2-5Hz), ne sme biti izkrivljena na kakršen koli način?Je to mogoče?

Moja ideja je bila neke vrste aktivnih filtriranja, ampak jaz dont znanje kakšen tip filtra ali vrednosti, da bi dobili Kritična frekvenca tako nizke, in ne da bi uničili originalni signal.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back