P
prafuldeo
Guest
Dragi prijatelji, sem primerjavo čas in reševalec frekvenčnem prostoru v CST MWS 2009 za točnost rezultatov in sem ugotovila, da so rezultati v obeh solvers zelo različne. Sem bral o teh reševalci in povsod so kaže skoraj enake rezultate tako me zanima, zakaj moj rezultati ne ujemajo. Uporabljam Reševalec čas domeno za moj antena simulacijo, ampak želela preveriti reševalec frekvenčnem prostoru preveč. Jaz sem z uporabo prilagoditvene tehnike prijemov, da bi dobili pravilno prijemov. Reults ni enak za dve reševalci in thats čudno. Sem pritrdi s to delovno mesto two cSt modelov. Ena je dipol v prostor in drugo je isto dipol preboden skozi izolacijsko ploščo. Skupna dolžina dipola je 500 mm s polmerom r = 0,25 žico in se hranijo s pomočjo diskretnih vrat na 125 mm. Same dipol je preboden na 45 stopinj v plošča dielektrične od Er = 16 s ploščo debeline 100 mm. Zdaj, ko sem simulirajo samo dipol (prvi model) v času in frekvenčnem prostoru Rezultati so različni in enako se dogaja, da moj drugi model, to je dipol z izolacijsko. To bo super, če nekdo samo pogled na model in mi predlagamo, kjer delam napako in kako, da bi dobili enake rezultate v obeh reševalca. Hvala vam. Regards Praful