Continuous Time & Time diskretni signal

S

scorrpeio

Guest
Pozdravljeni, sem malo zmeden s konceptom signal CT & DT ...... / C opredelitev CT signal je stalno s časom, medtem ko DT signal je vzorec CT signal .... Vendar kvadratni val se še vedno šteje kot signal DT ..... Če pogledamo na graf kvadratni val je videti, da ne napredujejo gladko s časom ..... mislim da ni vzorčiti kot take .... zakaj torej ne šteje kot CT signal ......????:| To vprašanje se morda zdi, da je smešno .... ampak prosim odgovor nanj, sem zmeden z njim ...

moj prijatelj časovno diskretni signal x [nT], ki je descrete verzijo x (t), kjer je t = nT. Tukaj je n celo število in T je trajanje vzorčenja. tako da če vaš signal je funkcija t potem ni descrete.

scorpeio napisal: Vendar kvadratni val se še vedno šteje kot signal DT ..... dejansko U so refferring na impulz digitalni signal, ki vsebuje nič in ena (ON ali OFF stanju) (namesto dejanske vrednosti --- CT signal), ker je kvadratni signal CT vsebuje dejanske vrednosti glede na čas. Tukaj časa, kot je tudi amplituda neprekinjeno (tj. neskončno končnih vrednosti pomeni, če se razlikuje od amplitude-5V na 5V, da lahko potem v amplitude eden razideta amitude v neskončno vrednosti se gibljejo to,-5V,-4.999999999v,-4.999999998v in tako o) thats razlika. Upam, da pomaga U malo. Happy učenje.

[Quote = rramya] scorpeio napisal: Vendar kvadratni val se še vedno šteje kot signal DT ..... dejansko U so refferring na impulz digitalni signal, ki vsebuje nič in ena (ON ali OFF stanju) (namesto dejanske vrednosti --- CT signal), ker je kvadratni signal CT vsebuje dejanske vrednosti glede na čas. Tukaj časa, kot je tudi amplituda neprekinjeno (tj. neskončno končnih vrednosti pomeni, če se razlikuje od amplitude-5V na 5V, da lahko potem v amplitude eden razideta amitude v neskončno vrednosti se gibljejo to,-5V,-4.999999999v,-4.999999998v in tako o) thats razlika. Upam, da pomaga U malo. Happy učenja. [/Quote] Najlepša hvala za pomoč! Mimogrede .... če je tako, kot neskončno končnih vrednosti, potem lahko rečemo ploščadi signal kot CT signal .... Prosim, dajte mi link na to razumeli, če ste zelo zaposlen in ne moremo pogledati v teh malih vprašanj ......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back