Confused - Mikrotrakasta Antenna / IE3D

S

sumit007

Guest
Hi .. Jaz sem z uporabo IE3D software Zeland je za simulacijo Mikrotrakasta patch anteno. Velikost obliž je približno 8 mm x 6,3 mm debelina substrata = 0.381mm dielektrično konstanto = 2,33 shud deluje pri frekvenci okoli 15 GHz zdaj, sem zmeden abt to .. Ob simulacije ... 1. Ali lahko jaz, kot je ta (zakaj / zakaj ne)? - I da obliž velikosti in konstantno debelino podlage Toda spremembe dielektrično konstanto podlage. Ali pa če jaz sprememba dielektrično konstanto - i mora zamenjati obliž velikosti prav .. Ali je to obvezno? če je tako .. zakaj? Zdaj pa ... Reci, kateri naj bi, po mojem simulacije, nisem preveč zaskrbljen delovanje pri 15GHz .. . potem v tem primeru .. Ali lahko spremenim dielektrično konstanto (in obdržati obliž velikosti in debelini substrata konstantna) za različne simulacije. Jaz wud hvaležen, če lahko nekdo pomoč mi jasno v tem ..

To je odvisno od vaše prijave. Če iščete za parametrično analizo, kjer študira ur učinek dielektrične, lahko u spremenite dielektrično konstanto brez spreminjanja geometrije. Ampak, če u se bodo dejansko spremembo podlage in še vedno želijo antena za delo na 15GHz, potem pa u morali spremeniti geometrijo, ko u spremenite dielektrično konstanto

hvala ... ja .. Poskušam študijo vplivov sprememb parametrov, kot so dielektrično konstanto (in tako izgube tangenta), ne da bi spremenili geometrijo .. Bom 1. se z uporabo IE3D programske opreme, da bi dobili različne rezultate .. in potem kasneje poskušali za proizvodnjo .. Ker bom vodenje geometrije isto in edina sprememba dielektrično konstanto (in izgube tangenta hkrati) v času simulacije iz IE3D, mislim, da središčno frekvenco bo spremenilo .. kajne? Torej, medtem ko vzpostavitev programske opreme za simulacijo v IE3D .. Kaj naj vstopijo na tem področju - "Največja Delovna frekvenca rabljenih" V prvotnem primeru je prikazano na začetku nit, sem uporabil ta nastavitev Delovna frekvenca kot 16GHz. Ampak to je bilo za 1 sklop dielektrično konstanto, širina, dolžina itd obliž. zdaj pa .. saj se bo spremenila dielektrično konstanto, predvidevam, "najvišje frekvence" vrednost bi morala tudi spremembe .. Zato, ker s spremembo dielektrično konstanto, ne vem, za katerega frekvenčno območje (ali center frekvenca) se bo ta novi niz antena dela paramters .. Ali obstaja kakšna formula za izračun tega? ALI i le naključno dal 20GHz in simulacijo, in videli, če krivuljo S11 je nižja od-10dB vrednosti .. vendar pa bo to preveč dolgočasno .. Thanks

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back