Celotno most inverter CCFL simulacija in testiranja.

K

kudjung

Guest
Fantje, sem poskušal študirati polno most inverter za vožnjo CCFL žarnico z razvojno dejanskega sveta, ki jih imam. Dejanska odbor dela v skladu s pričakovanji, ampak simulacija ne zdi, da dobro coorelate z dejanskim krovu. Tukaj je nekaj podrobnosti. Na dejanski ladji, na voljo je sam čip CCFL poln most regulator vožnje 4 MOSFET. MOSFET potem voziti transformator z naslednjo spec proizvajalca. Primarna induktivnost = 210 UH. Primarni uhajanja induktivnost = 40 uh. Sekundarna Inductance = 1.44H. Sekundarna uhajanja induktivnost = 290mH. Obrnite razmerje (1:82.6) Po simulaciji, vozim 4 MOSFET z ciklus in čas blizu temu, kar sem jih merijo na dejanski ladji. Na dejanski ladji sem dobil skoraj 600 VRMS čez obremenitve 00KOhm vendar s simulacijo sem le dobil blizu 300 V (PP). Tukaj sem prilogi simulacijo shematskimi in rezultat testa. Tudi jaz priložiti svojo datoteko LTspice simulacijo. Samo spraševala, ali lahko kdorkoli poudarjajo, ali lahko naredim kaj narobe s to simulacijo. Hvala, KJ

Pozdravljeni, Lahko odstranite uhajanja induktivnost na sekundarnimi mestu. 40 uh Primarni uhajanja induktivnost vključuje tudi sekundarna uhajanja induktivnost (morda bi to dosegli sami v simulacijo). Bodite transformator iz vezja, kratek stik v primarni in "ukrep" sekundarna induktivnost s pomočjo simulacije. temelji na sekundarna indukcijskih vrednosti, bi vezni faktor okoli 0,89. Zato bi 1V vhod dal okoli 0,89 * 82.6V na izhodu. Ko gledam na vaš model transformatorja, 1V v pomenila 0,8 * 82.6V (na podlagi 170 / (40 170). Morda boste morali spremeniti svoje zavijanje razmerje v idealni transformator (od 82,6 do 82.6/0.89)

Hi WimRFP, Najlepša hvala za vašo pomoč. Problem je uhajanje induktivnost na primarni strani, kot ste poudarili. Še ena stvar, ki mi še vedno ni povsem razumel. Moram odstraniti razburljivo induktivnost, da bi dobili pravilne vrednosti sklenjenih sekundarno induktivnost uhajanja v simulaciji. Ali je to pravilen način, da to za sekundarno induktivnost uhajanja. Hvala, KJ

Poleg tega vaš transformator model manjka navitja kapacitivnosti. PS:
moram odstraniti razburljivo induktivnost, da bi dobili pravilne vrednosti sklenjenih sekundarno induktivnost uhajanja v simulaciji
Če pa ne odstraniti ga.. Primarnega in sekundarnega uhajanje induktivnost sta ista stvar, samo z tranformed (N1: N2) ². Enako je z glavnim induktivnost. Namesto z uporabo idealno transformator, morate navadno mesto primarno in sekundarno induktivnost, povezani z vlečno faktor 1.

Običajno sem model, transformatorji, kot je opisano FVM, le tuljave in je vezni faktor ("K" v mojem začimba različici). Če odstranite sekundarno induktivnost uhajanja in kratke bodo sekundarne, vaše 170 uh biti kratkega jih idealnega transformatorja. Torej, naj pride v vašem 40uH induktivnost uhajanja. Če pustite sekundarno odprta, boste merjenje 40uH + 170uH in da je primarni induktivnost (podatkovni list omenja napačno vrednost v mojem mnenju). Ali ste simulira transformator ločeno (ali celo izmeriti sepatately)? Kot FVM rekel vaš model ne vključuje kapacitivnosti. vam lahko izmeri lastno resonančno frekvenco transformatorja (ali pa samo merjenje impedance v primerjavi s frekvenco), da bi sklepali na kapacitivnosti.

Hvala WinRFP / FVM, sem že simulirane transformator seperatly. Sedaj sem ponovno naredil simulacijo znova usnig vezano tuljavo in vrednost je blizu listu. Zanimajo me zaključka merjenje kapacitivnosti in simulacije. To sem našel način povezana. Ali je to metoda, ki jo je naveden. -Nimam Q meter ali impedance meter. Imam majhen generator stroškovno funkcijo in osciloskopa. Ali lahko uporabim to, da bi našli resonančno frekvenco, ki jih spreminja frekvenco in glej vrhunec. Moja funkcija generator verjetno nimajo dovolj vožnjo trenutno Mogoče sem serie z nekaj upora. Ali menite, da bo to ok, da preverite resonančno frekvenco? -Jaz sem prepričan, ne razumem te preskusne metode (priložen) pravilno. Za "CD" vrednost od te metode merjenja (v prilogi), bo to se nanaša tako na primarni in sekundarni kapacitivnost? Če je tako, sem dal Cd vrednost po LM v mojem prejšnjem modelu transformatorja, pravilna? Hvala, KJ

V step-up transformator, lahko pričakujete večino učinkovito kapacitivnosti navitja lokalizirana v najtežji. To se mora odražati v vaš model. Za merjenje kapacitivnosti posameznih navitij, bi morali za kratek navitij in se zanašajo na resonanc z uhajanja inductences. Natančno merjenje primarnega kapacitivnosti je lahko težko, ne da bi disassembing transformator.

Dobro, da slišim, da simulacijo pride bližje meritve. Imate transformator, kjer ima srednješolsko sekcijskih strukturo, tako da kapacitivnost ne bo zelo visoka. Poleg tega je upor na delovne frekvence je zelo visoka (400 kOhms induktivni upor). Kapacitivnost bo v nizkem območju pF in zato težko izmeriti, kot je tvoj osciloskop sonda ima več kapacitivnost. . Lahko se vozite sekundarni iz vašega funkcijo generatorja z majhno kondenzatorja v seriji (torej 1 PF) in z največjo napetost pogona. Pustite primarni nepovezana. Ko samo vztrajati osciloskop sonda blizu vročem mestu sekundarni, lahko vidite resonanco vrh med ročnim zamahom frekvence. Sklopka s pomočjo sonde je preko transformatorja na konice sonde kapacitivnost. Ne pozabite na tla s sondo na "hladno" strani transformatorja (to je pin, kjer ste tudi povezavo na tla s funkcijo generatorja). Lahko izračunamo kapacitivnost in odštejemo vrednost serije kondenzator. Če je našel vrednost je daleč pod vrednostjo serije kondenzator, zmanjša serije kondenzator in ne meritev znova. Upajmo, da Q na transformatorju je dovolj visoka, da lahko opazite vrhunec. Izmerjena vrednost, si dal čez sekundarno izhodu transformatorja.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back