Car varnost z uporabo SMS-MCU-celični telefon vmesnik?

G

Genialen

Guest
živjo.Jaz delam kolegij projekt o varnosti avtomobila prek SMS.Have gr8 prolem četudi.želijo knw najboljši način za vmesnik mobilnega telefona z mikrokrmilniška.
hočem, da mobilni telefon MCU o / p signal (ki nastanejo, ko je vdor) tako THT pošlje SMS, da ni potreben.
imajo 2 možnosti:
nokia mobilnega telefona z PIC
Nokia 12

, ki je boljša izbira in se bo lažje in izvaja program?
nebody s podobnimi proj pls pomoč.
hav le nekaj tednov.

s spoštovanjem

Sem imel vmesnik v preteklosti telefon Ericsson & gr8 delal.Sem imel preizkušen T65, T630, T68i in R320, izvedli vse v redu.Kabel je bil ericsson serijski kabel ali simillar eno.

Vsa SMS sporočila se začnejo z ukazi AT.Edini problem je, da je Ericsson podpira le PDU in ne text mode.
Osebno Predlagam SonyEricsson.

Sem newbie v elektroniki ...Zanima me pri tem projektu, kot ...Bi lahko nekdo razloži mi malo bolj jasno, kako iti o tem projektu prosim?Tudi, če je mogoče, prosim pustiti mi znanje kakšen PIC in MCU pomeni ...Hvaležen bi bil, če bi nekdo samo dal blok diagram o tem, kako narediti ta projekt ...

Citat:

če je mogoče, prosim pustiti mi znanje kakšen PIC in MCU pomeni ...

Ali kdo ve, kako lahko dobiti, kot je ta kit nespecializiranih?Ali obstaja podjetje, ki bo zagotavljal oskrbo za mobilni telefon, sms, pic / MCU board s programsko opremo?

Im tudi delajo na podoben projekt.Ampak im še vedno ni jasno, o tem, katere mobilnih uporabiti.Im dela na Nokia 3310 FBus trenutno.Sem celo dobil popolno izvorno kodo za nokia 5110/6110 fbus protokol C frm povezavo, predlagane v tem vozilu.Toda od tistega, kar sem prebral na forumih, Mobiles z vgrajenimi modemi suporting AT Ukazi so boljše možnosti za MCU.
Glede na to i bot starega C35 siemens telefon.I `m ni prepričan, če svojega dela ali ne.Poskušal sem vmesnik z računalnikom prek siemens sw.Ne zdi se povezati.lahko kdorkoli pls pomoč mi o tem.
tnx
sathish

Hvala za odgovor ...Bolan 'začeti obravnava vse zahtevane informacije in bo dobil nazaj ...

živjo,
sem rabil gsm modula, ki jih WAVECOM to tovarna lep s na ukaze in njegove povezave, je standardna rs-232.
pimr

Klobuki off vam Regnum ... da je wondeful article ...Jaz ne boste mogli začeti projekt zdaj, vendar bom zagotovo začetek to, ko me seznanijo z vsemi potrebnim znanjem ...

Tukaj je še eden položaj s projektom, ki uporablja SMS za daljinsko kontrolne naprave.
www.frisnit.com / sms

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back