Capacitor napetost shranjevanje

N

Naveed Ahmed

Guest
Zdravo draga! Imam zasnovan tri faze brezžično pametnih energetskih meter z uporabo ATMEGA32 MCU. Za napajanje vezja sem uporabil DC napajalnik, vendar ne vsak akumulator v primeru izpada električne energije. Pri izpadu električne energije ali Load senčenja pojavlja moje vezje ne more poslati podatkov zaradi izgube moči .. In se Database ni obveščen o senčenje tovor in njegova čas. Ali obstaja tehnika, s katero vezje teče za minimalno 15sec po izpadu električne energije? Tako da sem lahko o tem obvesti baze abt izpada električne energije? Ali naj uporabljam velik kondenzator z oskrbo z električno energijo? Kaj so polnjenje, praznjenje čas enačb.? enačbe, ki se uporabljajo? CDV / dt??? ali E = (1 / 2) CV ²??? Thanks Regards NAveed khowaja

Koliko stane vaše celotno vezje porabi? Še 15 sekund, je preveč za kondenzator

Hvala nandhu015 za obresti: D My vezje porabi 50mA, medtem ko Wireless mesh modula je 500mA. Circuit porabi skupaj 550mA. Torej, koliko časa lahko kondenzator trgovina polnjenje / napetost? Thanks Regards Naveed Khowaja coolnaveed1@hotmail.com

E = 0,5 * CV ^ 2 Torej, če vaša omrežna napetost 5V, in to je dovoljeno, da pade na 4.5V, lahko izračunate, kar potrebujete, kot sledi: 0,55 * 5V = 2.75W za 15 sekund = 15 * 2,75 = 41.25Joule Torej, 4,75 = 0,5 * C * (5 ^ 2-4,5 ^ 2) => C = 2 farad! Kondenzator je nekoliko visoka, vendar jo lahko naredimo dvoje (ali oboje): - Supercapacitors: s temi, ki jih lahko zlahka doseže to stopnjo kapacitivnosti - izbira višjo napetost, da začnete z, in uporabite regulator za ustvarjanje 5V (za Na primer buck pretvornik): primer 24V dovoljeno padel na 8V daje kapacitivnosti 0,019 farad (~ 20000μF), še vedno malce nepraktično v velikosti (in nisem vključujejo Učinkovitost katalizatorja v izračunu). Prav tako lahko poskusite zmanjšati čas, ki jih potrebujete backup, kaj morate storiti v 15 sekundah? Stefaan

ya, pozabite na kondenzator. Jaz bi diode ali vaše oskrbe z majhno baterijo gumb (pazi akumulator). Mr.Cool

[Quote = Naveed Ahmed] I bili oblikovani tri faze brezžično pametnih energetskih meter z uporabo ATMEGA32 MCU. Za napajanje vezja sem uporabil DC napajalnik, vendar ne vsak akumulator v primeru izpada električne energije. Pri izpadu električne energije ali Load senčenja pojavlja moje vezje ne more poslati podatkov zaradi izgube moči .. In se Database ni obveščen o senčenje tovor in njegova čas. Thanks Regards ... NAveed khowaja [/quote] Morda ste že programirani impulzov na kWh, kar Meter IC ustvarja. Lahko se prijavite teh impulzov v EEPROM, in nato pošlje podatke brezžično bazno postajo za vsako enoto porabljene električne energije. V primeru, da je moč zapreti, so del impulzov shranjeni v EEPROM in ko moč nadaljuje, in stročnice dodaja gor, da Unit, potem lahko še enkrat pošljete podatke na osnovno enoto intimating poraba Unit . Tako eleiminate koli poraba energije v času izpada električne energije. Cheers

G. cool, če jih uporabljamo baterija s ponudbo. Baterija ima svoje življenje in polnjenj. Thats, zakaj sem se odločil uporabiti kondenzator: p Naveed [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 22 minutah: [/color] [/size] Dragi Stefaan. Za veliki kondenzatorji bo obsega upravnega odbora so precej višje: p i lahko uporabljam RC časovno konstanto?? 15sec časa, je mogoče zmanjšati na 6 sekund. T = RC za to instant od 6 sekund, bom prebral vse faze od IC, bo napisal EEPROM, branje RTC, pošiljanje podatkov prek GSM. je potreben čas Naveed [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 15 minutah: [/color] [/size] Dragi Pranam77. Mislim, da govorimo o Calibration izhodna frekvenca impulzov, ADE7754 določa, da je. Vendar pa je potrebno navesti, izpada električne energije, in poročila morajo biti oblikovani na bazno postajo in na spletni strani. Naveed

Thats, zakaj sem se odločil uporabiti kondenzator
Če se želite izogniti baterije (za razumljivih razlogov) supercap ali visoke napetosti kondenzator s pretvornikom DC / DC, kot je predlagal Stefaan, so edina smiselna rešitev v mojem mnenje. Nekaj ​​prostora krovu je treba izračunati za to. V zvezi z možno zmanjšanje backup čas. Zbiranje podatkov, nonvolatile shranjevanje in izračuni dejansko pojavijo v "no time", vendar je težko določiti najvišji znesek za prenos sporočilo alarm GSM, saj je odvisna od dejanskih prometnih omrežij. V večini primerov je to končal v 1 ali 2 sekundi, vendar se bojim, ponudnik storitev ne bo zagotovila. Če ste pričakovali le omejeno število alarmov v intervalih instrument storitev, lahko zamenljive z dolgo življenjsko dobo litij baterija je bolj zanesljiva rešitev.

Dragi FVM, lahko Koliko je velikost super cap za 6 sekund??? Poraba toka = 550mA Napetost = 5V Regards Naveed Khowaja

Za največjo prilagodljivost pri možnosti, kako poslati podatke ali shraniti v EEPROM. To je odvisno tudi od zahtev: ali uporabniku morajo biti obveščeni, ko moč je dol? ali lahko počaka do električnih vodov, so v živo še enkrat? Moral bi iti za pristop supercap, svet prostor, potreben za njimi je relativno majhen, vendar se prepričajte, da ne gredo tja speced največja napetost (večinoma 2.5V). Treba je zanimalo, kje je vaš logike napetost izhaja iz? Lahko si dal backup, preden vaš končni nizkonapetostnih regulator? Res je odvisno od tega, kako vaš napajalni strukturo izgleda. Če je mogoče, upload blok-diagram. Stefaan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back