Building spremenljivka napajalnik, transformator vprašanje

L

lyzrdstomp

Guest
I'm building napajanja iz te povezave:

http://www.uoguelph.ca/ ~ antoon / CIRC / vps.htm

I prototyped je na Maketa, vendar se uporabljajo na 24V AC wall bradavice, medtem ko gledam za ustrezen transformator za uporabo, in vezje deluje veliko od udobje in varnost na steno bradavice.

Zdaj imam transformatorja, vendar ima nekaj zelo osnovna vprašanja (novo za transformatorje, sorry):

Transformatorjev imam ima naslednje specs:

* Vhodna napetost (center pipe): 115/230VAC
* Color Code Input: Črno-Rdeča-Rumena
* Izhodna napetost: 28VCT (at) 2A
* Code Output Color: bela, črna, belaPrvo vprašanje, okrožni poziva 24v o sekundarna navitja, transformatorjev sem pridobila je 28VCT sekundarno-je, da bo razstrelil celotno stvar, ali bo to delovalo?

Drugič, transformator ima 3 žice na tako primarnih kot sekundarnih, je vezje, samo zahteva za 2 na vsaki strani.Kaj lahko varno stori s
3. žice na obeh straneh?Posnetek njih?Izolirajte njimi in jim Ugurati se s poti?

Sekundarni je belo-črna-bela, da je črna žica splošno center pipe?

Hvala.

Transformatorjev, ki ste jo je odlična ..enkrat na 28 ACV odpravljene boste dobili kot 36 V DC, ki je kot nalašč za vezje tam!V LM 317 je sposobna voditi vhodni napetosti do 40 V če odpoklic

Sekundarni ima pipe .. Samo ne uporabljajte ga!.z metrom v AC positiion mesure wihich vodi dam
presega 28v .. Ti so tiste za uporabo. Prereži druge kratke in so nekatere trak.
ste v Bussines

Na primarni sprejmejo nobeni dve vodi in mesure AC napetost v sekundarnem .. Če si dobil samo polovico napetosti ..To pomeni, da imate 2 za 220V. Potem samo zamenjavo katerega koli od tistih za druge eden levo.
rezano druga levo.

Uporaba 28Vac ocenjeno transformatorja lahko povzroči nekaj težav: po rektifikaciji in niveliranje vas bo lepo blizu 40Vdc (neregulirane) ..
Tudi omrežja na vašem mestu ne sme imeti 230Vac, ampak 235 ali več, in potem vas bo več .. 40Vdc
Lahko padec 3 ali 4V, ki jih povezujejo 4-5 2A (ali večjih) diod v seriji med mostom-C1 skupnega in R1-IC1 (vhodni pin) ..

Prav tako imajo tako visoke vhodne napetosti, v nekaterih okoliščinah (na zelo nizko izhodno napetost), pri čemer nekatere sedanje IC1 bodo postale zelo, zelo vroče ..
Vgradnja na tanko steno eclosure ni dobra ideja ..
Poskusite uporabiti ustrezno velika heatsink ..
Ne pozabite, (Vin-Vout) * Iout je količina energije pretvori v IC1 v toploto ..
Najslabši primer: Vin ≈ 40V, Vout = 1.25V, Iout ≈ 1.5a => Power izgubljen v IC1 ≈ 58W ..

Ena možnost za delno rešitev tega problema je, da ima stikalo, in za Vout <15v teči ta napajalnik na polovici sekundarnega navitja (14Vac namesto polne 28Vac) ..

S spoštovanjem,
IanP

Hej, Ian -
Hvala za dodatne info.Jaz sem jo z uporabo 115VAC namesto 230 (sem v ZDA).Ali to, da je razlika v kaj ste opozorilo o?

Tudi jaz sem definitivno uporabo heatsink na 317 in celo šteje dodajanje ventilator za zadevo (uničenja na veliko?).
Še enkrat hvala.

115 ali 230 primarnih ne spreminja veliko, kar je sekundarna napetost je zaskrbljen ..
V obeh primerih vam bodo ukvarjajo s ≈ 28Vac, in ponavadi transformatorji brez obremenitve lahko proizvajajo višjo od nazivne izhodne napetosti ..
Naredite test: priključite transformator, most in niveliranje kondenzator, upor LED in merjenje napetosti ..

Mislim, da je dodajanje ventilatorjev je zelo dobra ideja!

S spoštovanjem,
IanP

Še enkrat hvala, Ian za vaše komentarje.

Če želite dodati, da ventilatorja (a 12volt ventilatorjem iz računalnika primeru, na primer), bi morali "podružnica off" ločeno vezje z 7812 regulator (ali kaj podobnega) za moč, da, ali je tam lažje način potegnite potrebnih 12 voltov iz obstoječe vezje?

Hvala.

lyzrdstomp wrote:

I'm building napajanja iz te povezave:http://www.uoguelph.ca/ ~ antoon / CIRC / vps.htmTransformatorjev imam ima naslednje specs:* Vhodna napetost (center pipe): 115/230VAC

* Color Code Input: Črno-Rdeča-Rumena

* Izhodna napetost: 28VCT (at) 2A

* Code Output Color: bela, črna, belaPrvo vprašanje, okrožni poziva 24v o sekundarna navitja, transformatorjev sem pridobila je 28VCT sekundarno-je, da bo razstrelil celotno stvar, ali bo to delovalo?Drugič, transformator ima 3 žice na tako primarnih kot sekundarnih, je vezje, samo zahteva za 2 na vsaki strani.
Kaj lahko varno stori s 3. žice na obeh straneh?
Posnetek njih?
Izolirajte njimi in jim Ugurati se s poti?Sekundarni je belo-črna-bela, da je črna žica splošno center pipe?Hvala.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back