Bolje sporočilo protokol?!?

F

fireball003

Guest
Živjo,
Jaz sem postal zmeden, da začnete z IrDA.Ljudje so svetovanje za izvajanje ZIGBEE, Bluetooth itd Ena drugi strani pa nisem pridobivanje specifikacije IrDA brezplačno.

Kateri komunikacijski protokol, ki je lažje in učinkovito učenje in izvajati?Kateri cenejši?Prosim, pokažite mi pravo pot.

Hvala vnaprej.

dobro, to odvisno od ucontroller, da boste za uporabo ...

Jaz dont imajo izkušnje s katerim koli od obeh protokolov, vendar pa je eden od prvih stvari, ki imajo na eni migth um je vloga, bo yor app conect z nekaj comercial opremo, ali pa samo izdelava prototipov .....

Če ste v drugem primeru, se bo morda Infra-Red Comunications bolj poceni, vendar obstaja omrežje OSI model imenovan, prvi korak, da je model Fizična plast, ki se nanaša na naravo signalov, v tem primeru IR elektromagnetnih valov, več especific, signali, ki potrebujejo oddajnik in signalov, ki jih prejmejo Ir sprejemnik, s tem info, boste graditi ti avtobus vašega sistema, ki so prvi sloj OSI modela ... v abstraktno Tako jeje ...

Nato morate določiti, kako podatki potujejo po vašem sistemu, kako se postaje sporočajo drug drugemu, napake nadzora, itd itd ..To je del, kjer si določite del comm protokola s programsko opremo, in, če boste za uporabo preprost mikrokrmilniška, da coul vzeti preveč časa za razvoj programske opreme za comercial protokol ali standardom.

Ampak, seveda, morda najdemo več pomoči, več projektov, ki vključujejo enega ali obeh protokolov, vendar pa obstajajo tudi način uporabe comercial deske, da bo veliko dela za nas, jaz verjamem, da morate slediti tej poti, poiščite komercialnih modulov, in poskusite s najcenejše, če je ovira denar, če ni, potem poskusite z obema ...z njimi, boste onlyu skrbeti glede zgornje ravni modela OSI, to pomeni, vloga, ki jo želite ....

Upam, da vas jaz dont zmede, in, sreče ...

Lep pozdrav iz Mehike Sinaloa ..Dodano po 4 minutah:Oprostite, jaz pozabi ...

Ni boljšega protokol, vsi so prednosti in slabosti ...

IrDA potrebujejo optična linija sigth, Bluetooth dont,
IrDA bi lahko dosegli več na daljavo, Bluetooth dont, bo potrebno ro expensivest ponovno oddajnikov

IrDA večtočkovni ..?jaz dont znanje, vendar Bluetooth je ....

in veliko več, asi sem rekel, mislim o vaših app, in izberite prednosti, ki jih potrebujete, in izberite protokol ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back