R
rfmw
Guest
Jaz sem oblikovanju planarnih antene v mm vala območja.Imam za uporabo debel substrat (membrane ali hupe-tip antene ni možna).Ker je končni cilj načrtovanja je antenski nizi za kontaktne slikanje, ne leča, je treba uporabiti.Sem za oblikovanje anteno na Si ali Quartz substrat s hrbtne strani metalization.
Sem bil ki simulira (v HFSS) Mikrotrakasta dipoles sloti, dvojno slotov in dvojno dipoles in vsi so sevalni diagram veliko slabši kot v zraku.Multi-beam vzorcu, slabo Usmerjene, visoko sidelobes
itd Impedanca ni zelo pomembno, vendar je sevalni diagram.
Razlog za slabo sevalni diagram je TM0 površina / substrata pripravljenosti v dielektričnimi.Vsaj jaz lahko izognili TE1 način z uporabo ustreznega substrata tanka.
Prosimo, delite svoje izkušnje, znanja, predloge o tem, kako se boriti proti TM0 način.
1.Ali obstaja način, da bodo TM0 način z PBG vzorec na dnu metalization?
2.Ali obstaja simetrija trik uporabiti za preklic TM0 način?
...
Hvala komurkoli za konstruktivne predloge.
br,
rfmw
Sem bil ki simulira (v HFSS) Mikrotrakasta dipoles sloti, dvojno slotov in dvojno dipoles in vsi so sevalni diagram veliko slabši kot v zraku.Multi-beam vzorcu, slabo Usmerjene, visoko sidelobes
itd Impedanca ni zelo pomembno, vendar je sevalni diagram.
Razlog za slabo sevalni diagram je TM0 površina / substrata pripravljenosti v dielektričnimi.Vsaj jaz lahko izognili TE1 način z uporabo ustreznega substrata tanka.
Prosimo, delite svoje izkušnje, znanja, predloge o tem, kako se boriti proti TM0 način.
1.Ali obstaja način, da bodo TM0 način z PBG vzorec na dnu metalization?
2.Ali obstaja simetrija trik uporabiti za preklic TM0 način?
...
Hvala komurkoli za konstruktivne predloge.
br,
rfmw