BJT vs FET trenutni Mirroring

A

akn112

Guest
Pozdravljeni, Jaz sem vrsto novih, da vse to IC projektiranje in imajo nekaj vprašanj o vezje im poskuša design. Im poskuša ustvariti trenutno ogledalo thats izklopljen 2.5V železnici. Nisem prepričan, ali naj uporabim BJT ali MOSFET konfiguracijo in se spraševala, kaj koristi za vsakega. Moje posebnimi potrebami, so: 1) nizko porabo energije 2) velikost paketa 3) veliko območje toka (spreminjala s spreminjanjem pristranskost upor). Hvala! Nekaj ​​dodatnih ozadje: sem imela prvotno vezje, kjer sem bil vzorčenje whichwas izhodno napetost sorazmerna z mojo spremenljivko upor sem bil z uporabo. Vendar pa sem spoznal, da sem imel boljše lastnosti, če sem se izhodna napetost sorazmerna inverzna spremenljive upor. Tako sem oblikoval three vezja, ki bi lahko to naredili, BJT trenutni ogledalo, MOS trenutno ogledalo, in opamp z negativne povratne informacije. Im poskušal narediti primerjavo med tremi vezja za prikaz, ki mi daje široko paleto v izhodno napetost, najmanjša moč dissappation in najmanjše velikosti embalaže.

Jaz bi mislil, izbira bi bila ugotovljena po postopkih, ki se uporabljajo za druge funkcije, razen da je edina naloga čipa. Za primerjavo bipolarne vs MOSFET trenutno ogledal bi morali opredeliti, kaj specifikacije, je na primer območje toka, napetosti, ogledalo natančnosti pod določenimi pogoji, hitrost itd Nato za vsako tehnologijo, obstajajo različni modeli, ki imajo določene prednosti, npr cascode ogledala za izboljšanje trenutnega vir upora ali bipolarno tiste, ki odpravljajo bazo trenutne napake. Keith.

hi Keith, hvala za vaš odgovor. Za razjasnitev, je edina funkcija je funkcija čipa. Pravzaprav me ne zanima točnost ogledala, me bolj zanima v območju sedanjih i lahko ustvarite. Na primer, če mi je uspelo spremeniti vplivanje upor na mojem ogledalu, jaz bi v najboljšem primeru, kot da bi izkoristili celoten obseg VGS (tj.: 0-Vdd), kar bi mi dovolite, da se moje maximium različnih tokov. Vendar pa so MOSFETs omejena zaradi praga napetosti, zaradi česar je nemogoče obdržati MOSFET je nasičenost in imajo manj kot VGS Vt niso prepričani, koliko, da je počiščeno stvari haha. Nisem zelo dobro razložiti stvari. Kot opomba, i would not mislih tudi učenje na splošno koristi od FETs BJTs vs kot tekoči ogledala na splošno.

Lahko deluje MOS trenutno ogledal v subthreshold, v resnici oni, ki bi lahko bolje, čez ves spekter izhodne napetosti, če vam - vodenje manjše naprave "vroča" bo dvigniti "kolena" napetosti, kjer se vaš ogledalu natančno . BJTs so zapravili bazo trenutni mandat, o vrstnem redu 2% pri hFE = 100 (1 / 100 trenutno v vsako od baze). Lahko buffer bazo trenutno tako dolgo, kot ste 2 * VBE headroom na referenčne strani, ali pogon baze rack z nekaterimi amp in uporabite eno ogledalo izhod kot povratno informacijo. To je lahko učinkovit do morda 1V. Za lepo stvar o BJTs je, da je vaš headroom precej določen v širokem sedanji razpon. Slaba stvar je, veliko integrirano BJTs (ko dobiš od old-school, inženirstva bipolarni analogni procesi), imajo precej ozek vrh-hFE plato. Ti bi kot desetletja grobo vrh hFE. Morda ne boste videli na tej napravi optimizirana za frekvence pri nižjih napetosti, saj višje dopings ubiti nizko gostoto sedanje učinkovitosti. Nekateri procesi so nižje VT MOSFETs, ki vam bo cascode brez veliko kazen višine. Bolj verjetno v RF in analogni CMOS tokov.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back