binarne konverzijo za filter konstante ....

P

pinkyvidya

Guest
Vsak en prosim pomoč mi pretvori v negativno realno število, ki imajo tako celo delno in delno v binarni in povej mi način, da pomnoži z dejansko stalno delno negativno število v dvojiški ....

Za primer:
1: kako pretvoriti v binarno -3,675
2: množite 34 in -0,75 v binarnih

hi friend,

see this post jaz mislim, da vam bo pomagal

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=1193502 # 1193502

see svojem zadnjem program

Hvala ... To bo pomagal tisti, ki uporabljajo matlab ....... ampak rabim da predstavljajo te številke, kot binarne v verilog kodiranje ...... jaz sem za izvajanje enega zamoči funkcionalnost v verilog ....... ... odgovor me prisrčno

Mantissa in eksponent lahko fiksne velikosti (verjetno 16 bitov za mantissa in 8 za eksponent).Ne morete izraziti teh vrednosti z uporabo manj.

hvala ...... rabim, da predstavlja tiste, določene v točki formatu ... vljudno povej mi, kako rešiti EGS: i, ki so dale

Upam, da se to lahko v neki pomoč http://trac.bookofhook.com/bookofhook/trac.cgi/wiki/IntroductionToFixedPointMath

Problem ni pretvorbe konstant, je izbiri ustrezne zastopanosti številko za vaš design.Nenavadno, je omenjeno le v uporabo po naslovu.

Najprej morate izbrati številko zastopanju za vaše filtra podatki pot.Pričakujem, fiksne točke podpisani obliki, z določeno število bitov levo od decimalne vejice.Koeficienti lahko uporabijo enaki ali različni obliki fiksne točke.

Prevajalnik Verilog ne ve določene razlage točke podpisanih številk, it's just Implicitna Faktor povečanja.Faktor dobil pomembno na dveh mestih:
- Ko je luščenje pomnožimo rezultat
- Ko povečanja modela v in izhodnih signalov, in konstant

Kolikor vidim, Verilog skladnjo omogoča določiti faktor povečanja in koeficiente kot resnični konstant in izračunajo ustrezni binarni zastopanje v kodo.Vem, kako to izvesti v VHDL, morda drug forum člana Lahko vam povem, kako to deluje v Verilog.V nasprotnem primeru boste morali posvetovati z učbeniki.V vsakem primeru so to pripraviti časovni izračuni, ki ne zahtevajo FPGA sredstev.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back