AVR problem

W

wakaka

Guest
Halo vsi, sem, sem novi v podjetju AVR.Pravkar sem zgradili eno ADD parallel programator za AVR program, software je ispprog.
(1) I povezati mosi, MISO, SCK, RST, GND, VCC pin na ATmega8535.sem bil lahko program to.

(2) I povezati mosi, MISO, SCK, RST, GND, VCC pin na Attiny2313.Jaz vekanje program to.Šele po i dodali v kristalno za Xtal1 in Xtal2 pin za Attiny2313, potem lahko samo jaz to program.

Vprašanje je y?plz pomoč, hvala.

Živjo
Nisem prepričan, ampak kot se spomnim, Attiny2313 nima notranjo uro.
Če nastavite varovalka malo ATmega8535 za delo s kristalno potem ne more program, je brez kristalov.
s spoštovanjem

Tiny2313 pa imajo notranjo uro, tako edini razlog morem razumeti, zakaj to wount delo je, če je bil določen varovalk za zunanje oscilator.

če ni narobe, če se napaja iz tovarne večina avr so navedeni na notranji RC oscilator in Bjorn ima prav, pravi, da podjetja AVR varovalke boste uporabili, je določena z zunanjimi kristalnega oscilatorja.

Tiny2313 notranja ura je privzeto onemogočen in ATmega8535 notranjo uro, je privzeto omogočen

To ni dobra ..... moj ATmega8 je zaklenjena ...... sem se potrudil za dobavo kvadratni val z 2MHz freq na XTAL1 pin, vendar ne odkriti to.
Mislim, da moj ISP programmer nagiba k mis-program varovalka bit kot jaz din toggle varovalko bit.
Ali lahko kdorkoli kažejo:

1.Programmer DIY HV z shematičen in firmware mi odkleniti svoj AVRs

2.Preprosta DIY vzporedno ISP programator za AVR.

Hvala.Dodano po 12 minutah:drug problem i obraz je, jaz sem programer uporabljate, http://www.amwaw.edu.pl/ ~ adybkows / ELKA / ispprog.html
Sem določene varovalke košček od ATMEGA8 za CKOPT = 0
CKSEL3 ... 0 = 1 (kar pomeni uporabo 12MHz kristale)
Sem povezan Xtal1 in Xtal2 zaponka za 12MHz kristal, potem pa začnem programiranja.
Problem je vedno ustavi na pol poti, preden konča programiranja.
Potem i je nazaj z notranjo uro (CKSEL3. .0 = 0001), in poskusite program isto datoteko čarovnica, potem se bodo načrtovali gladko.
Tako dejansko Wats problem?Programer je problem?software problem?M8 problem? Fuse bit nastavitev napačna?
Plz svetuje, hvala.

wakaka wrote:

To ni dobra ..... moj ATmega8 je zaklenjena ...... sem se potrudil za dobavo kvadratni val z 2MHz freq na XTAL1 pin, vendar ne odkriti to.

Mislim, da moj ISP programmer nagiba k mis-program varovalka bit kot jaz din toggle varovalko bit.

Ali lahko kdorkoli kažejo:1.
Programmer DIY HV z shematičen in firmware mi odkleniti svoj AVRs2.
Preprosta DIY vzporedno ISP programator za AVR.

sem imel podobno težavo ..za ta namen, jaz raba avreal32 programmer sw, ki se lahko dobava ura za vaše MCU pin na LPT.v tem primeru si lahko program MCU, tudi če ste preklopili pomotoma v ext.OSC

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back