avr + izbiri zunanjih kristalno problem

O

omid_juve

Guest
Jaz sem z uporabo stk200/300 programer za programiranje avr atmega8 moj (moj software je Bascom 1.11.7.4) v enem od mojih programa sem uporabil notranje 8M oscilator in i don `t imeli težav z njim, vendar v drugem programu i potrebujejo zunanje 16M kristal za delo. tudi jaz opredeljena CKSEL t0 1111 in pisati fusebit na avr in potem sem dal 16M kristal na pin ni. 9 in 10 od atmega8, vendar, ko sem začel pisati svoj program na čip mogel programer `t prepoznajo svoj čip. Včasih sem še atmega8 in pred spremembo notranje oscilator na zunanje kristalno i postavi 16M kristal na pin ni. 9 in 10 od atmega8, nato pa sem spremenil oscilator na zunanje kristalno in pisati fusebits na njej. ta čas, tudi, ko sem začel pisati program na mojem čipu čudno moj programer mogel `t prepoznajo čip drugem času. kaj misliš o tem problemu? prosim pomoč mi.

dont pozabite, boste potrebovali nekaj drugih param ko chage os xtal FRQ v AVR pregled Datashheet za več podrobnosti tudi L različice nekaterih AVRhave ure max 8 MHz tudi ....

max freq od atmega8, da sem z uporabo, je 16M (atmega8-16pu)?! in plz povej mi, kaj so drugi parametri?

clockselect 1010, da so hrupa imuniteto ckopt = 0 počasi povečuje moč

Kaj kondenzatorji, ki ga uporabljate z 8M in 16M kristalno? Za višje freq. kristal, naj cap vrednost manjša. Prav tako lahko preverite, če kristal je serijska cut ali paralle cut? To so različne vrste in zahtevajo differnt vezja voznika.

Vožnja mikrokontrolerji pri najvišji hitrosti, ni priporočljivo, ste poskusili z manjšo hitrostjo glede Nandhu

Mislim, da je lahko problem zaradi kondenzatorjev, izberite natančno vrednost kondenzator. Oglejte si, ali je vaš čip je atmega8 ali atmega8l in imajo sposobnost za vožnjo, da, da je veliko frekvenco Bibin John www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back