ARM SoC Design, Potrebujete pomoč, kako začeti

T

tariq786

Guest
Hi Guys, sem ASIC / FPGA oblikovalec, ki lahko pišejo Verilog kodo, jo sintetizirajo in kraj in ga poti. Jaz sem novi v ARM svetu. Jaz sem se spraševala, kako lahko vzamem kodo Verilog in se preoblikoval v skupščini ARM. Kaj je potrebno orodje, verige in kje dobiti to? Prav tako sem zmedena o tem, kaj uporabiti, ko sem slišal toliko izrazov ARM Artisan telesne preiskave, Logic IP, Standard Cell, vgrajeni pomnilnik prevajalniki, vmesnik IP. Ali lahko nekdo poudariti, kaj so to, kdaj in kje uporabiti vsakega od njih. Vsi kazalci ali vaje bodo zelo cenjeni. Hvala, Lep pozdrav,

Hi tariq786, ARM je procesor, ki potrebujejo nekaj montažo kodo, da izvajanje programa, ni povezave z Verilog! Verilog se uporablja za kodiranje obnašanje procesor ARM. Logika IP = standardna celica Memory prevajalnik je ime, je dejal orodje za ustvarjanje spomina primerek morate biti uporabljena v vašem design. Vmesnik IP je na primer ip USB, za ta primer običajno iz dveh delov eno fizično zaradi posebnih ploščic, potrebnih za USB in drugi del na RTL ravni ali makro, ki je že kar vsebuje vse potrebno za USB protokol. vendar bi bilo I2C, SPI, UART ...

Hi RCA Stari hvala za odgovor. Pravzaprav imam kodo Verilog za procesor skorjo M0. Jaz sem se spraševala, kako naj bi jaz to izkoristiti? Hvala za obračun je slika malo.

ARM procesor uporablja avtobus AMBA dostop do pomnilniki (RAM / ROM / EEPROM) in vmesnike (prek kartiranje register). Pričakujem CM0 je tudi bit-banding naslov? Pričakujem, da CM0 deluje kot cm3, nato pa na naslovu 0x000 imate naslov dimnika kazalec, 0x0001 reset interupt vektorja ...

rca vaš zadnji odgovor ni mi jasno. Povej mi, kako najbolje uporabiti Cortex M0 verilog jedro, ki ga imam. Hvala

eh, da je oblikovalec delo! Morate prebrati ARM dokumentacijo, ki pojasnjuje, kako deluje jedro. Prva vaše jedro potrebujejo reset in uro. Ko je ponastavitev deasserted in ura teče, bo jedro prebral naslov 0x00000000, ki vsebujejo reset vektor prekinitev, kar pomeni, se bo jedro skoči na to prebrati vrednost, da še naprej izvaja program, v ARM montažo kodo. Če se spomnite, sem pravilni naslednji naslov začetna kup address kazalec. Potem, da se vse to pa bo bistvena izvršitev branje skozi kodo bus AMBA, Želeno avtobus za dostop do kode. Določiti morate, katero vrsto spominov vsebuje reset vektor prekinitev in montažo številko ..., RAM ali ROM ali EEPROM, ali flop, ne vem. Če ste že instantiate jedra, bo delal tole je kot ponavadi, greš prek vmesnika vedeti, kaj je jedro potrebe.

Gospod, želim naučiti ARM Cortex M0 Verilog kodo, vendar ne dobim code.please pošljete kodo me.any pomoč bo zelo cenjeno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back