antene oblikovanje aa RFID reader

S

sukanya

Guest
Živjo, jaz sem projektiranje čitalec RFID. Mi lahko kdo pomaga z anteno design vlog radijskih frekvenc. Bralec deluje na frekvenco 135kHz in sedanje ocene antene mora biti 137mA. Prosim, povej mi, kako je antena biti zasnovan in kaj so različne vrste antena, ki je lahko izdelana. Tudi povej mi kaj o anteno, ki se lahko dograjujejo PCB. Hvala.

To bo zelo težko sestaviti anteno na PCB na tej freq. Antena mora biti del resonančni krog uglašen na 125kHz. BTW, za RFID, kolikor jaz vem, freq. je 125kHz, ne 135. Antena mora imeti približno območje kreditne kartice, in število vrtljajev je treba približno 30. Premer žice: 0,3-0.5mm. Kot sem že dejal, bi morala biti antena del resonančno vezje, in da bi dosegli največjo oddaljenost čitanja (U lahko dobi 12-15cm), boste morali nastavitev antene z vstavljanjem / rezanje zavojev, dokler ne dobi najvišja napetost na obeh koncih (> 50Vpk-pk). / Pisoiu

Na to frekvenco fizičnega razpon je zelo majhna in Zveza je induktivna. Na splošno je fizični obseg je približno premer manjši od dveh tuljav (bralec in odzivom), razen v nekaterih izjemnih primerih. Videl sem enega bralca meter območja, da je oddajnik tuljavo pol metra čez in sprejemanje tuljave približno 6 cm kvadrata z mnogo ovinkov. Oba so bile natisnjene z debel baker za zmanjšanje izgube. Odzivnih je tanka žica rane mnogo ovinkov rane na obodu plastične kartice (mm ali dva od dejanskega zunanjega roba kartice) nekaj cm čez vsako smer IC priključen na tuljavo.

Ja, to je veliko izdelkov teče na tej poremećeja frekvence, ampak na obravnavi razdalje krajše od 100 cm. boste lahko izbrali proizvoda na 13.65Mhz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back