antene neusklajenost odkrivanje vezja

M

maniana

Guest
Bi lahko nekdo razloži, kako to vezje deluje?
Spodaj je kratek opis iz priročnik ICOM storitev v zvezi s to vezje, ampak ne razumem nekaj stvari:
1.zakaj napetost pred Induktor ustreza terminski moči in napetosti po Induktor ujema z odraža moč?
2 zakaj kombinirano napetosti je minimalna, če se ujema z anteno?
če sem kratek antene napetost mora biti nižji,
če bi ne bilo?
whot je ni anteno?

"The APC tokokrog detektorja (D14, D17, L39) zazna naprej
signali in signali na razmislek D14 in D17 respectively.
Kombinirane napetost na najnižjo raven, ko je antena
Impedanca je izravnan na 50 Ω in je večja, če je
je neusklajeno. "
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Vas lahko delita shematskimi tega detektorja in freq moč delovanja, tako da ga lahko analised v simulatorju.

Živjo,
Spodaj je ustrezni del shematično.
F = 150MHz

Videla sem tudi različne različice istega vezje, če diode v detektor ni kratkega stika.

I simulirano v Spice in deluje bolje F okoli 110MHz.

Imam teorijo o tem, vendar ne bi rad, da kažejo vse na forum, do nekaterih pameten fant razloži mi to prvo.

To je shematski ICOM IC-2200H-amaterski radio FM Oddajnik.

Tokokrog je sestavni element lumped sprežnik direktive in se uporablja ne le za preprečevanje visoko VSWR, ampak tudi za preprečitev prenaša višje moči kot posebne omejitve (65W pri IC-220H).

Tokokrog je kalibriran za kombinirani DC ravni med terminskim in odraža valov, in ga bodo razlikovale v moči RF za vsako spremembo te stopnje.

vfone, hvala za vaš odgovor.
Vem, kaj je to vezje, ampak ne razumem načela njenega delovanja.
Vem lumped različice Usmerjeni sprežnik, ampak izgleda, kot transformatorjev, imajo več navitij, vsaj osnovnošolsko in srednješolsko, tukaj je imeti na voljo preprost Induktor .....
Jaz dont razumeti, kako moč na eni strani na Induktor lahko napredujoče dovedene moči in na drugi strani kaže na moč?
diode v obliki preprostega maksimalno napetost detektorja, kako lahko detektor je občutljiv na odražala moč in ne na prihodnost energije?

Moja teorija je, da je Induktor in kondenzatorji oblikujejo lumped ekvivalent lambda / 4 linije, vendar v tem primeru ne bi bilo treba za transformacijo impedance?bi impedance pred in po Induktor biti drugačen?

Je prikazana shematično, če ravno predstavlja resnično vezja, vključuje samo seštevanje skalarno napetosti na levi in desni strani od Pi-filter.V tem primeru, ne more delovati kot lumped element Usmerjeni sprežnik.Če kdo pozna način, kako bi lahko temu, prosim povejte.

Ampak glede na filtru Q, ki mi ni izračunal, je možno, da je napetost v izravnanih primeru minimalen.To bi bilo manj informacij, kot Usmerjeni sprežnik lahko, vendar vseeno pomembne.

Shematično predstavlja dejanske vezja, saj je drugi posted slika je del storitve priročnik za primopredajna.
Ta vrsta moči Nivelator in varovanje tokokroga je zelo pogosta v dvosmerni radijski aparati,
ki jih je verjetno 40 let nazaj, ko se je pojavil prvi polprevodniški ojačevalniki moči RF.
Tokokrog tudi ni videti, kot v teoriji, je sprežnik.

vfone,
bi sijalo nekatera lahka o tem, kako deluje in kako se design tak ventil za vsako frekvenco, pasovno širino, vezni faktor?

To je IC2200H, če pa si oglejte na IC2720 shematskimi (priloženo) boste videli, da jih uporabljajo te vezje (čeprav malce drugačni) IN a sprežnik-zakaj dvojna odkrivanje ista stvar?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back