alternativne metode za ustvariti lastno meter energije

V

visva

Guest
jaz sem v delovni ustvariti lastno merilnika energije. Sem iskal ADE775x, ADE776x serije. vendar je imel nekaj težav, da to storijo (transformator, shunt upor .. itd). tako da katera koli od pomagaj mi. Ali obstajajo alternativne metode (IC Circuts .. itd) za merjenje energije za eno fazo. Tukaj hočem prikazati to vrednost energije meter LCD z mikro krmilnik (89s52).

To bi dobili natančno sliko svojega porabe energije, kar potrebujete za sedanje in napetosti, ki jih množiti, nato pomnoži s kosinus kota med njimi, tj VA Cos fi. Če menijo, da je trenutna poraba zaradi predvsem zaradi uporovnih bremen (električni peči, električno ogrevanje, električni prhe), potem lahko cos Phi izraz zanemariti. Če pa nimaš te velike uporabnike energije in imajo veliko usmerjenih predmetov transformator, potem boste dobili sliko višja kot prava vrednost. Prav tako, če je vaša omrežna napetost konstantna, vam ni treba upoštevati tega izraza, vendar v večini držav omrežno napetost potekala le + - 10%. Zato bi bilo surovo ukrep za merjenje trenutnega nato prikazovalnik (čas je omrežna napetost) kot tj kW za nominalni 230V električno omrežje, če dobava trenutno je 8.2A, potem bi se na zaslonu prebral (8,2 X 230/1000) = 1,88 KW. Frank

Vem, kako izračunati energijo. ampak rabim vedeti, kaj so vezij ali IC (sestavni deli) za izračun energije.

boste našli veliko z iskanjem google. Bom dal tole iz moje

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back