Ali lahko nekdo pojasni ....

W

WebSphere

Guest
1) 802.1Q Trunking / Tagging
2) Link Seštevanje - LACP

Hvala

802.1Q trunking se uporablja, ko uporabljate kot stikala VLAN.802.1Q je enkapsulacijo za trunking, če se ne motim.Običajno lahko ustvarite VLAN na stikalo (imate eno privzeto vlan1 za upravljanje in je ni mogoče izbrisati), potem ko ste ustvarili VLAN, vsak VLAN ne more komunicirati s seboj.Če želijo komunicirati z drugimi stikalo z enakimi VLAN morajo imeti eno namenska pristanišča za vsak VLAN za komunikacijo.Če imate 3 VLAN, potem morate vsaj 3 pristanišču za komunikacijo z drugimi stikalom in istega VLAN.Toda, ko uporabljate trunking morate samo eno pristanišče za povezovanje z drugimi stikalo, da bodo pristanišča prtljažnik.Načeloma je skoraj enako z multipleksiranje.

To je tisto, kar jaz vem o 802.1Q trunking je to jasno in addequate?

Link združevanja je način, da naredi več od točke do točke povezave se pojavijo kot eno logično povezavo.
Prednosti so:
(a).Visoka zmogljivost (npr. GiGE hitrostjo prenosa podatkov) z nizkim naprav za nadzor hitrosti
(b).Hitre zaščita pred link napak
(c).Zmogljivosti Load uravnoteženje

Kratica za LACP Link Aggregation Control Protocol.
Kot že ime pove, da je protokol za povezavo seštevanje, standardizirani kot del IEEE Std 802,3 (Formerly v 802.3ad).

je povezava združevanja je isto s etherchannel?Im 'using Cisco napravo in moj inštruktor, pokažite mi nekaj demo o etherchannel in zdi se, približno enak s svojim opisom.

Hvala za pozornost, jaz sem v tem enem interrested

Oba sta enake funkcionalnosti.
Etherchannel verjetno prišel iz Cisco ..Drugi pa je standard IEEE, torej širše sprejeta.

glej spodaj link za razlike
http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/pseries/v5r3/index.jsp?topic=/com.ibm.aix.commadmn/doc/commadmndita/etherchannel_intro.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back